Ďuriš Nicholsonová vyzvala Kollára, aby podal demisiu
11 | 12 | 2020 I tasr

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová vyzvala na sociálnej sieti predsedu parlamentu Borisa Kollára, aby okamžite odstúpil z funkcie. Urobila tak v súvislosti s informáciami o odchodoch zamestnankýň z Nemocnice sv. Michala v Bratislave po jeho hospitalizácii.



"Keby som bola na mieste papaláša Borisa Kollára, ktorý nechal vyhodiť zamestnankyne nemocnice, ktoré sa 'nedostatočne úctivo' správali k jeho dámskym nočným návštevám a pozriem si príbeh matky, ktorú 73 dní nepustili k maličkej dcére, podala by som okamžite demisiu," skonštatovala s tým, že to by mal Kollár okamžite urobiť.
Námestníčka pre ošetrovateľstvo v Univerzitnej nemocnici – Nemocnici svätého Michala v Bratislave Mária Idešicová po kauze, týkajúcej sa konfliktu predsedu NR SR, končí vo svojej funkcii. Tvrdí, že problémy s jej prácou sa objavili až po hospitalizácii šéfa parlamentu. Idešicová odpracovala v nemocnici 35 rokov, ako námestníčka pôsobila od roku 2002. Rezort vnútra, pod ktorý nemocnica spadá, reagoval, že personálne zmeny sú bežnou súčasťou procesov v súkromnej aj štátnej sfére.

Kollárov papalášizmus má dohru, po konflikte v nemocnici končia dve sestry
Papalášstvo Borisa Kollára, ktoré predviedol v Nemocnici sv. Michala, má dohru aj niekoľko dní po jeho prepustení. Pre konflikt s jeho priateľkami majú totiž v nemocnici skončiť námestníčka pre ošetrovateľstvo Mária Idešicová a vedúca sestra, ktorá... Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Michal Filek


Predseda parlamentu Boris Kollár  odmieta medializované informácie o tom, že odchody zamestnankýň Nemocnice sv. Michala v Bratislave súvisia s jeho hospitalizáciou. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti.

"Žiadna sestrička, ktorá sa o mňa starala, ktorá ma ošetrovala počas mojej hospitalizácie nebola prepustená a nebolo jej v žiadnom prípade siahnuté na prémie a odmeny," vyhlásil Kollár. O riadnom vyplatení prémií bol podľa svojich slov uistený pri odchode aj vedením nemocnice.
K odchodu námestníčky Márie Idešicovej uviedol, že podľa jeho informácií k nej riaditeľ stratil dôveru. Keďže nedostala adekvátne náhradné miesto, rozhodla sa podať výpoveď. Kollár tvrdí, že s ňou neprišiel do kontaktu. Vzhľadom na pracovné výsledky námestníčky ho jej odchod mrzí. "Pevne verím, že za tým nie sú snahy riaditeľa urobiť si v rámci tohto svoje vlastné personálne zmeny na úkor mojej osoby," povedal Kollár. V prípade, že áno, poprosil riaditeľa, aby prehodnotil svoje rozhodnutie.

Oznámili zatvorenie terás a obchodov. Lyžovať sa bude ďalej
Minister zdravotníctva a hlavný hygienik oznámili opatrenia, ktoré nazvali nie celkom typický lockdown. Mobilitu ľudí neobmedzili. Už v piatok sa zatvoria letné terasy, od 21. decembra budú môcť byť otvorené len nevyhnutné prevádzky. Minimálne tri... Čítať ďalej
09 | 12 | 2020 | Michal Filek