Nočná mora Pentagonu - obrovský záujem o nákup ruských stíhačiek SU-57
09 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

India, Spojené arabské emiráty, ale dokonca aj ďalšie štáty mimoriadne výbušnej oblasti Blízkeho Východu, to sú v súčasnosti vážni záujemci o nákup ruských stíhačiek SU-57 piatej generácie.


Izrael sa ponáhľa s transakciou na predaj amerických F-35 Spojeným arabským emirátom. Ide o tak dôležitý obchod, že dokonca USA Izraelu zaplatili nemalú sumu už len za to, že sa predaj uskutoční, píše portál vpk.name.

Platný záväzok USA zabezpečuje vojenskú prevahu Izraela na Blízkom východe a tvorí ústredný pilier bezpečnostnej stratégie Jeruzalema, píše v Defense News bývalý riaditeľ pre vývoj, výrobu a dodávku systémov protiraketovej obrany (ABM) izraelského ministerstva obrany Yair Ramati. (Mimochodom, v minulosti prepustený zo služby za ukladanie utajovaných skutočností na svojom počítači.)

V publikácii americkej mutácie Defense News špecialista odhalil postoj Jeruzalema k možným dodávkam stíhačky piatej generácie F-35 Lightning II do Spojených arabských emirátov. "Blokovanie (zdržiavanie) takýchto nákupov by mohlo prinútiť Spojené arabské emiráty, aby namiesto amerických lietadiel F-35 začali nakupovať ruskú stealth stíhačku Su-57 a nie je jasné, ktorý scenár bude lepšie slúžiť vzájomným záujmom USA a Izraela," poznamenal expert.

SU-57 nemôže byť pozemské lietadlo, toto dokáže jedine UFO! (VIDEO)
Doteraz v histórii letectva nedokázal žiaden stroj vo vzduchu to, čo nedávno predviedol Suchoj SU - 57. Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Ramati pripomína, že jednou z hrozieb pre región je "obrovský objem obchodov s vojenskou technikou, uzavretých na Blízkom východe od začiatku 21. storočia v celkovom objeme stoviek miliárd dolárov".

V októbri informovala organizácia Breaking Defense o tom, že USA zaplatia Izraelu za predaj lietadla F-35 Lightning II do Spojených arabských emirátov poskytnutím priameho prístupu k tajným satelitom pre systém včasného varovania pred balistickými raketami Space-Based Infrared System (SBIRS).

Generálny riaditeľ ruskej spoločnosti Rostec Sergej Čemezov uviedol, že India a Spojené arabské emiráty by sa mohli stať kupcami nádejnej ruskej stíhačky piatej generácie Su-57.

Americkí experti neverili svojim očiam pri sledovaní letovej ukážky ruského SU-57 (VIDEO)
“To video naozaj stojí za to pozrieť si” - tvrdia aj odborní armádni novinári v USA. Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Ivan Brožík