Pellegriniho faux pas: Ako čerstvý predseda Hlasu-SD sa zaradil do Smeru-SD
29 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zvyk je železná košeľa? Novozvolený predseda novej strany Hlas-SD je zrejme ešte stále naviazaný na svoj materský Smer-SD, pretože až dvakrát sa na tlačovej besede miesto do svojej strany zaradil to tej bývalej.


Peter Pellegrini včera po prvýkrát predstúpil pred novinárov na otváracej tlačovej konferencii ako oficiálny predseda strany Hlas-SD. A hneď sa mu podarilo niečo, čo mu niektorí budú ešte dlho pripomínať. Expremiér, ktorý ešte donedávna pôsobil v dovtedy najsilnejšej strane Smer-SD, si priamo na tlačovke pomýlil názov jeho súčasnej strany s tou predchádzajúcou, informuje portál topky.sk.
Dvakrát do rovnakej rieky nevstúpiš?

Foto: SITA/Diana Èernáková


Tlačová konferencia sa konala po tom, ako členovia strany Hlas-SD na tzv. online sneme, keďže v dôsledku pandémie nemohol byť riadny, zvolili nové predsedníctvo. Nový šéf strany, ktorá má v súčasnosti podľa prieskumov najväčší percentuálny počet voličov, pred novinármi prezradil ako celý proces voľby prebiehal, a tiež že za stranou nestoja nejakí oligarchovia. „Strana Hlas - Sociálna demokracia bude pôsobiť maximálne transparentne, a hoci si občania republiky museli už niekoľkokrát prečítať, že sme strana oligarchov a tučných sponzorov, chcem z tohto miesta veľmi jasne a priamo povedať, že strana Smer ... strana Hlas - Sociálna demokracia nie je financovaná žiadnym oligarchom“ zaplietol sa Pellegrininu jazyk prvýkrát.

Netrvalo totiž dlho a druhá, rovnaká chyba prišla o pár minút neskôr keď Pellegrini hovoril o budovaní regionálnych štruktúr Hlasu-SD. Spomínal pri tom aj to, že strane už aj bez kampane chodí množstvo listov a žiadostí. „Okolo nich sa vytvárajú odborné skupiny, s ktorými potom my ako stranícki funkcionári komunikujeme a budeme pripravovať podklady na našu prácu. Pevne verím, že mnohí z nich nakoniec o niekoľko mesiacov svoju tvár odkryjú a zároveň sa stanú aj riadnymi členmi strany Smer a možno aj mnohí členmi vedenia strany a možno aj podpredsedami strany,“ zahlásil opäť Pellegrini, pričom tentokrát sa už ani neopravil.

 



Fico chce referendum organizovať s Dankom, Pellegrinim, odborármi, aj dôchodcami
Robert Fico opäť predstúpil pred novinárov. Témou boli sociálne zákony, o ktorých má parlament dnes rozhodovať. Kritizoval najmä rušenie obedov zadarmo, nahradenie gastrolístkov peňažným príspevkom a neexistujúci sociálny dialóg. Smer navrhne aj... Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Michal Filek

Rozum síce robí jedno, srdce však druhé

Aj z toho je vidieť, že hoci rozum mu káže venovať sa svojej novej strane a ľuďom, ktorí mu, na rozdiel od Roberta Fica veria a presunuli sa k nemu, no srdce stále bije za jeho materským Smerom-SD. Zaujímavé je ale aj to, že pri obidvoch chybách sa prekvapene zatváril v pozadí stojaci ďalší člen Hlasu-SD a exminister Peter Žiga, ktorý tiež „ušiel“ od Fica k Pellergrinimu.

Vyzerá to teda tak, že prechod z jednej, milovanej, strany do druhej, aj keď založenej samým sebou, nie je vždy taký jednoduchý. A platí to aj pre Petra Pellegriniho, ktorý pritom sám povedal, že s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom sa už pracovne nestretáva, ale iba sa pozdravia na chodbe., dodáva portál topky.sk. Po týchto dvoch breptoch mu to ale verí asi len málokto.

K Pellegrinimu prišiel predčasný Mikuláš - po lukratívnom sídle strany v centre aj luxusná limuzína pred ním
Pellegriniho Hlas míňa peniaze, akoby bol "black friday" každý deň až do konca sveta. Sľubovaný transparentný účet však strana ešte nemá. Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Ivan Brožík