Pápež František: Koronavírus odhaľuje „veľké zlo postihujúce svet“
22 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Pápež František vyzval seminaristov v Ríme, aby ponúkli svetu riešenie „veľkého zla“, ktoré ho postihuje, zla, ktoré odhalil koronavírus, prináša Breitbart News.


„Chráňte svet pred veľkým zlom, ktoré ho postihuje,“ povedal pontifik študentom v piatok v jezuitskom seminári Pio-Latino. "Pandémia nás postavila pred veľké zlo, ktoré postihuje našu spoločnosť, odhalila ho, dokážeme ho naozaj cítiť." Zdá sa, že bez identifikácie tohto „veľkého zla“ pápež naznačil, že predstavuje rozdelenie a nedostatok univerzálneho bratstva.

"Globalizácia prekonala hranice, ale nie mysle a srdcia," pokračoval. "Vírus sa šíri neúnavne, ale nie sme schopní poskytnúť jednotnú odpoveď. Svet naďalej zatvára dvere, odmieta dialóg a spoluprácu, odmieta sa úprimne otvoriť spoločnému záväzku pre dobro, ktoré sa dostane ku každému bez rozdielu,“ uviedol. "Toto je duch sveta, takže sa pohybuje, takže funguje."

Manipuluje sa s výsledkami testov, vraciame sa do bývalého režimu, tvrdí biológ Flegr
Jaroslav Flegr sa pravidelne vyjadruje k situácii ohľadom pandémie koronavírusu a neberie si servítky pred ústa ani pri vyjadreniach o vláde. Tentoraz biológ tvrdí, že dochádza k manipuláciám testov a najväčšiu zásluhu na zlepšení situácie majú... Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Pápež trvá na tom, že prípadná vakcína proti koronavírusu by mala byť univerzálna a mala by uprednostňovať najpotrebnejších pred najbohatšími, pričom odsúdil „vakcínový nacionalizmus“, ktorý by chránil práva duševného vlastníctva vynálezcov tohto lieku.

Ľudstvo musí „naplánovať liečbu vírusu uprednostnením tých, ktorí to najviac potrebujú“, uviedol pápež vlani v auguste. "Bolo by smutné, keby v prípade vakcíny proti Covid-19 dostali prioritu tí najbohatší! Bolo by smutné, keby sa táto vakcína stala majetkom jedného alebo druhého národa a nie univerzálnou a pre všetkých," dodal František.

Vatikán: Sme hrdí na to, že Židov nazývame bratmi a sestrami
Vatikánsky štátny tajomník Pietro Parolin odsúdil nedávny nárast antisemitizmu a vyhlásil, že katolíci sú hrdí na to, že sú so Židmi „bratmi a sestrami“, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020


Pandémia koronavírusu „odhalila neľahkú situáciu chudobných a veľkú nerovnosť, ktorá vládne vo svete,“ uviedol pri tej istej príležitosti a dodal, že vírus „prehĺbil“ už existujúce veľké nerovnosti a diskrimináciu.

V piatkovom príhovore František povedal seminaristom, že „liečba tohto zla musí prísť zdola, zo sŕdc a duší, ktoré vám jedného dňa budú zverené a musia prísť s konkrétnymi návrhmi a otvorenými priestormi, aby uzdravili toto zlo a dali Bohu zjednotený ľud.“

"Opakujem tento údaj, globalizácia áno, ale nie ako sféra, sféra je uniformita," trval na svojom. "Áno globalizácii, ale ako mnohosten, kde si každý národ, každý človek zachováva svoju osobitosť."

Vatikán vyšetruje "lajk" pre polonahú brazílsku modelku z pápežovho účtu na Instagrame
Vatikán vyšetruje incident, v rámci ktorého bola z oficiálneho instagramového účtu pápeža Františka "olajkovaná" fotografia sporo odetej brazílskej modelky. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na tlačové oddelenie... Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | tasr