Kaskadér Vincent udivoval svet šialenými kúskami. Ten posledný sa mu stal osudným
20 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Mal veľa odvahy, no na poslednom tréningu ho opustilo šťastie, ktoré ho dovtedy sprevádzalo pri všetkých jeho krkolomných kúskoch. Slávny a známy kaskadér sa zabil pri tréningu.


Miloval adrenalín, čo sa mu napokon stalo osudným. Francúzsky kaskadér a parašutista Vincent Raffet prišiel o život počas pondelkového tréningu v Dubaji. Slávny milovník adrenalínu a držiteľ svetových rekordov si pred smrťou ešte stihol splniť svoj celoživotný sen, informuje portál 1,pluska.sk.
Zoskokom z Burdž chalífa si splnil sen

Známy francúzsky kaskadér Vince Raffet už nie je medzi živými. Zdroj: Instagram


Francúz Vincent Raffet sa preslávil najmä vďaka šialeným kúskom, ako boli skoky z najvyšších budov sveta, pristátie na krídlach prúdového lietadla či preletmi cez nábrežie mesta Perzského zálivu a Alpy. Reffet bol dieťaťom parašutistov a počas svojej kariéry robil množstvo kaskadérskych kúskov. Zoskočil aj z najvyššej budovy sveta Burdž chalífa spolu so svojím kolegom Fredom Fugenon pod záštitou spoločnosti Skydive Dubai, ktorá je lídrom v oblasti extrémneho parašutizmu. Aby si získali miesto v histórii a zapísali sa do Guinnessovej knihy rekordov roku 2014 zoskočili z plošiny s rozmermi 3x1 meter na samom vrchole 828 metrov vysokej budovy.

Fred a Vince v rámci prípravy na tento skok absolvovali týždeň prísneho výcviku vo Švajčiarsku skokom na základňu z hory Lauterbeunnen - vrcholu, ktorý je takmer rovnakej výške ako mrakodrap Burdž chalífa. Vincent po rekordnom skoku povedal: „Bol to môj najlepší skok. Bol to splnený sen.“ Extrémne prelety a zoskoky Vincentovi umožnili tzv. jetpacky, teda špeciálne motory umiestnené na chrbte letca, a krídla z uhlíkových vlákien, vďaka ktorým, ako sám hovoril, mohol lietať slobodne ako vták. Táto výbava mu umožnila plachtiť rýchlosťou až 402 km/h, píše v závere portál 1.pluska.sk.

VIDEO: Žena v Rusku prechádza výbuchmi a ohňom, aby otestovala protivýbušný oblek
07 | 02 | 2020 | Timotej Dudka