Protesty: Policajný riaditeľ preverí správanie policajtov pri zranení pätnásťročného chlapca
18 | 11 | 2020 I Michal Filek/TASR

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave inicioval kontrolu vo veci zranenia mladíka počas utorkového (17. 11.) zhromaždenia. Pätnásťročný chlapec na mieste utrpel tržné poranenie hlavy. Cieľom kontroly je vysvetlenie o spôsobe a dôvodnosti reakcie prítomných policajtov voči davu. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.


Policajti hovoria, že na sociálnych sieťach sa začali objavovať fotografie a videá mladíka, "ktoré majú dokazovať policajnú brutalitu". "Informácie o tom, že mladík bol náhodným okoloidúcim a na zhromaždení sa nezúčastňoval, chcel si urobiť iba selfie, nie sú pravdivé. Policajný zbor disponuje fotografiami a videomateriálmi, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia," uviedla polícia.

Pripomína, že včas, verejne a opakovane varovali účastníkov zhromaždenia. Polícia podľa vlastných slov disponovala informáciami o pripravovanej účasti agresívnych skupín a jednotlivcov. Tvrdí, že existoval aj "reálny predpoklad, že ich útočné sklony voči prítomným policajtom sa budú opakovať".

Matovič s Naďom dourážali protestujúcich proti ich vláde
Minister obrany Jaroslav Naď šokoval vyjadrením, že nevidel protestovať normálnych ľudí, ale „iba opice, bitkárov, extrémistov a psychopatov“. „Po dnešku Bromhexin a vodka budú vypredané“, dopĺňa Matovič Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


"Každý účastník utorňajšieho zhromaždenia si tak musel uvedomiť, že pre agresivitu skupín a jednotlivcov bude hroziť riziko aj slušným občanom. Bolo preto na každého zvážení a zodpovednosti, či na zhromaždenie príde a ak áno, či sa bude zdržiavať pri týchto skupinách alebo bude v bezpečnej vzdialenosti," hovoria policajti.

Policajný zbor zdôrazňuje, že nikdy nie je proaktívny v súvislosti so zásahmi voči účastníkom akéhokoľvek zhromaždenia, pokiaľ nedochádza k narušovaniu verejného poriadku a k ohrozovaniu života, zdravia a majetku.

V utorok vyšli tisícky ľudí do ulíc protestovať proti vláde Igora Matoviča (OĽANO) a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa.

Protesty proti Matovičovi: Dvaja muži utrpeli úraz hlavy (FOTO, VIDEO)
Záchranári počas utorkových protestov v Bratislave ošetrili dve osoby, išlo o tínedžera a dospelého muža. Obdivoch previezli do nemocnice. Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | tasr