Strkanice, vyhrážky a ruvačka o kus papiera s označením „Urevaný nácek!“
13 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

V Národne rade predviedli poslanci za jej existencie už všeličo a tak to, čo sa v rokovacej sály odohralo včera vlastne nikoho ani neprekvapilo.  


Poslanci sa do seba pustili akoby boli na ulici a skoro pobili priamo v pléne. Vzduchom najskôr lietali urážky, potom strkanice a neskôr ruvačka o kus papiera, kde bolo smerom na poslanca Milana Mazureka z ĽSNS napísané: „Urevaný nácek!“ Toto všetko sa odohralo medzi poslancom Miroslavom Žiakom z SaS a Milanom Mazurekom a jeho kolegami z ĽSNS, informuje portál dnes24.sk.
„Nácek“ obviňoval koalíciu, že sú fašisti

Vášne medzi poslancami vyvolal papier, ktorý ukázal Žiak za rečníckym pultom stojacemu Mazurekovi. Zdroj: FB ú Miroslav Žiak


Oheň medzi poslancami zahorel počas vystúpenia Milana Mazureka pred plénom Národnej rady, keď k nemu pristúpil Miroslav Žiak s papierom, kde bol veľavravný nápis. V našom parlamente sme už strkanice, urážky či výzvy na férovku zažili, ba vzduchom „lietali“ aj facky, včerajšia potýčka ale bola tiež dosť „divoká“, po ktorej koaličný poslanec za zvažuje, či sa má obrátiť na políciu.

Žiaka podľa jeho slov vyprovokovalo, že poslanec Mazurek obviňoval jeho koaličných kolegov, že sú fašisti. No a potom to prišlo. Ešte keď bol Mazurek za rečníckym pultom podišiel k nemu Miroslav Žiak, postavil kúsok pre neho a ukázal papier, na ktorý rukou napísal “Urevaný nácek!” Vzápätí sa strhla mela nedôstojná poslancov slovenského parlamentu.

NAKA vedie trestné stíhanie pre status Mazureka po útoku vo Vrútkach
Národná kriminálna agentúra (NAKA) vedie trestné stíhanie v súvislosti so statusom poslanca Národnej rady (NR) SR Milana Mazureka (ĽSNS) po útoku vo Vrútkach. Podozrivý je z prečinu podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. TASR to... Čítať ďalej
09 | 10 | 2020 | TASR

„Ochrankár“ Suja aj zvláštne upozornenia

Incident Žiak podrobne popísal aj na svojom facebookovom profile. “Najskôr sa na mňa zahnal, následne prišiel za mnou a strčil do mňa spôsobom takým, že ako rozhodca by som mu udelil minimálne žltú kartu, následne prišiel ochrankár Suja a vytrhol mi môj papier surovo z rúk,” opísal situáciu Miroslav Žiak. Tam sa však roztržka neskončila. Poslanec za SaS ďalej popisuje, že keď si išiel sadnúť späť do lavice, ďalší kotlebovci mu začali odkazovať, aby už také vec nerobil, lebo nebude doma v bezpečí. “Ako uviedol poslanec Polák, mám si vraj požiadať políciu o ochranu mojej osoby. Čo myslíte, mám žiadať políciu?“ pýtal sa Žiak na sociálnej sieti.

Milan Mazurek je teda citlivý na označenie “nácek”, ale pravdou je, že minulý rok bol odsúdený za rasistické reči o Rómoch a prišiel o poslanecký mandát. V tohtoročných voľbách ho však získal späť. „Bolo potrebné rasistického extrémistu, pána Mazureka, za jeho verbálne vyjadrenia voči rómskej komunite odsúdiť,“ uviedol vtedy po rozsudku prokurátor Tomáš Honz, píše v závere portál dnes24.sk.



Fico prehovoril o svojom obvinení. Hovorí o mediálnom lynči a znovu zdieľa video o Mazurekovi
Na Fica bolo podané trestné oznámenie po tom, čo vo videu obhajoval názory exposlanca Milana Mazureka, ktorý bol odsúdený za extrémistické trestné činy. Čítať ďalej
06 | 12 | 2019 | Gabriel Matta