Obvinení sudcovia a advokát z kauzy Víchrica so sťažnosťou na Najvyššom súde nepochodili
13 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Najvyšší súd včera rozhodoval o sťažnosti obvinených sudcov a advokáta z kauzy Víchrica, ale sťažnosť obvinených zmietol zo stola.


Senát 4T nielenže neuznal sťažnosť sudcov a advokáta voči väzbe, ale dokonca rozhodol o rozšírení dôvodov väzby, informuje portál noviny.sk.
Kollárovi a Lindtnerovi väzbu rozšírili

Obvinení sudcovia a advokát tak stratili poslednú šancu dostať sa počas ich vyšetrovania na slobodu. „Senát 4T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti obvinených JUDr. Jarmily U., JUDr. Zoroslava K. a JUDr. Davida L., podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu zo dňa 31. októbra 2020. Senát zároveň na podklade sťažnosti prokurátorky rozšíril dôvody väzby u obvinených JUDr. Zoroslava K. a JUDr. Davida L. aj o preventívnu väzbu,uviedla hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

Sudcovia z akcie Búrka neuspeli na GP SR so svojimi sťažnosťami
30 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR

Za mrežami skončili aj Doláková a Kolcun

NAKA zadržala v stredu aj takých sudcov, ktorí mali na rukách putá už pri akcii Búrka v marci tohto roku. Medzi novými zadržanými sudcami sú bratislavská sudkyňa Otília Doláková a sudca Najvyššieho súdu Jozef Kolcun. Jeho advokát potvrdil, že je obvinený z dvoch skutkov, ktoré sa týkajú prijímania úplatku vo výške 30-tisíc eur. Doláková mala podľa výpovede Vladimíra Sklenku expresne rýchlo vyhovieť súkromnej spoločnosti v spore s bratislavským magistrátom.

Medzi obvinenými je aj sudca Richard Molnár, ktorý v súčasnosti už vo väzbe je a v stredu mu rozšírili obvinenie o ďalšie skutky, ktoré sa týkajú prijímania úplatku a zasahovania do nezávislosti súdu. Bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú Kočner so Sklenkom v aplikácii Threema nazývali Prútik. Po marcovom zadržaní Ústavný súd nedal súhlas na väzobné stíhanie, a tak ju vyšetrovali na slobode a odišla do predčasného dôchodku. Obvinená bola z podplácania. Posledným popoludní zadržaným bol sudca a bývalý predseda Okresného súdu Bratislava III. David Lindtner, ktorý sa po prevalení jeho vzťahu s Marianom Kočnerom funkcie sudcu vzdal a stal sa advokátom, dodáva v závere portál noviny.sk.

Slušní sudcovia požadujú rozbitie korupčnej siete svojich kolegov
Až trinásť sudcov pôsobiacich v slovenskej justícii bolo obvinených z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti. Ich slušnejší kolegovia teraz žiadajú zásadnú očistu súdnictva. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Jaroslav Fabok