Biden by sa nemal „neoprávnene uchádzať o“ prezidentskú funkciu, tvrdí Trump
08 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Americký prezident Donald Trump varoval svojho demokratického rivala Joea Bidena, aby predčasne neoslavoval víťazstvo vo voľbách, pretože právne výzvy sa ešte len začínajú, informuje portál RT.


"Joe Biden by sa nemal neoprávnene domáhať prezidentskej funkcie. Mohol by som uplatniť aj toto tvrdenie. Súdne konania sa práve začínajú!" uviedol Trump v piatok večer.



Bidenova kampaň novinárom uviedla, že on a jeho kandidátka na úrad viceprezidenta Kamala Harrisová vystúpia v piatok večer „počas hlavného vysielacieho času“. Biden sa dosiaľ zdržal priameho tvrdenia o víťazstve, ale médiá, ktoré výsledky oznamujú, ako napríklad Associated Press, naznačili, že sa blíži k potrebným 270 volebným hlasom.

Trumpova kampaň spochybnila niekoľko z týchto sčítaní hlasov pred súdom a pripravuje sa právny spor o potvrdenie hlasov vo viacerých štátoch, ktoré sa v deň volieb po niekoľkých hodinách „obrátili“ na Bidena.

Žiadny z hlasov nebol doteraz certifikovaný, ale súčasný verejne dostupný počet v Pensylvánii, Gruzínsku a Nevade ukazuje, že Biden vedie pred Trumpom. Ani Severná Karolína nedokončila zostavovanie všetkých hlasov, pričom štát Georgia oznámila prepočítanie hlasov.

Trump nechal údajne Bidena podvádzať, aby ho usvedčil z volebného podvodu, tvrdí ruský ekonóm Chazin
Možno to potrvá dlhšie, ale za právoplatného víťaza bude podľa uznávaného ruského odborníka napokon vyhlásený Trump. Uviedol portál Regnum.ru. Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič