Protestujúci proti lockdownu sa stávajú "teroristami", tvrdí líder nemckého Durínska
31 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Prebiehajúce protesty proti obmedzeniam Covid-19 ohrozujú „vnútornú bezpečnosť“, uviedol pre nemecké médiá Durínsky premiér Bodo Ramelow a naznačil, že sa terorizmus formuje v rukách pravicového a „protiočkovacieho“ spojenectva, informuje portál RT.


Tieto masívne demonštrácie proti sprísnení kontrol proti pandémii v Berlíne sa začínajú podobať "terorizmu", uviedol vo štvrtok Ramelow pre noviny Tagesspiegel, pričom trval na tom, že protesty sú "hrozbou pre vnútornú bezpečnosť v našej krajine."

Ramelow, ktorý je členom politickej strany Die Linke, poukázal na protest, na ktorom niektorí z demonštrantov priniesli veľké fotografie, na ktorých je kancelárka Angela Merkelová a virológ Dr. Christian Drosten v uniformách z koncentračných táborov, pričom skandovali, že Merkelovej koronavírusový režim sa vymkol spod kontroly.

Obzvlášť nebezpečný bol spôsob, akým demonštrácie spájajú krajne pravicových „Reichsburgerovcov“ (krajne pravicová skupina nemeckých monarchistov) s „Querdenkencami“ (odkaz na voľnomyšlienkarskú skupinu, ktorá organizuje početné protesty proti blokádam) a "popieračov Covid-19" s "protiočkovacími aktivistami," pokračoval Ramelow.

Merkelová obhajuje nové bezpečnostné pravidlá spojené s Covid-19 a odmieta „klamstvá a dezinformácie"
Nemecká kancelárka Angela Merkelová varovala, že jej krajina sa nachádza v „dramatickej situácii“, a obvinila politikov, ktorí podkopávajú boj proti koronavírusom tým, že šíria „klamstvá, dezinformácie a konšpiračné teórie“, informuje portál... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Táto "protestná zmes" je podľa neho „veľmi nebezpečná". Odmietol predstavu, že Nemci budú očkovaní proti svojej vôli, a zdalo sa mu znepokojivé, že by ktokoľvek uvažoval nad myšlienkou, že zakladateľ spoločnosti Microsoft a miliardár Bill Gates „sa nás teraz pokúša prinútiť k očkovaniu“.

V rozhovore sa Ramelow pokúsil spojiť podpaľačský útok z minulého víkendu na inštitút Roberta Kocha, nemeckej federálnej agentúry pre kontrolu chorôb, s protiblokovacím hnutím. Útočníci, ktorých však ochranári videli, ako do zariadenia hádžu molotovove koktaily, neboli chytení a neboli predložené dôkazy naznačujúce politický motív.

Ľavicový politik sa tiež snažil spojiť protiblokovacích demonštrantov s bizarným činom vandalizmu začiatkom tohto mesiaca na berlínskom Múzejnom ostrove, čo je zločin, ktorý sa nemecké médiá snažili pripnúť na konšpiračných teoretikov a hnutie QAnon. Desiatky umeleckých diel a artefaktov vrátane rekonštrukcie starogréckeho oltára Pergamon boli poškodené neznámou „olejovitou látkou“.

EÚ nechce ruskú vakcínu! Odkaz Orbánovi, ktorý rokuje s Ruskom
31 | 10 | 2020 | Diana Zaťková