Andrej Danko vyzval ministra obrany, aby odstúpil
30 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Na svojom statuse na sociálnej sieti Danko píše: "Naď, odstúp"!


"Pani prezidentka SR práve oznámila, že armáda je pripravená len na 60 percent na víkendové testovanie. Minister Naď urobil z Ozbrojených síl SR doslova firmu na likvidáciu biologického odpadu. Namiesto toho, aby minister Naď priznal svoje chyby, navrhol na vláde povolanie rakúskej armády. Toto všetko je dôvod na to, aby minister Naď skončil vo svojej funkcii." - píše na sociálnej sieti Andrej Danko.

Reprofoto statusu Andreja Danka na sociálnej sieti


Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzvala premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby sa plošné testovanie počas víkendu realizovalo tam, kde budú zabezpečené odbery. Zároveň žiada prehodnotiť podmienky zákazu vychádzania a volá po dobrovoľnosti testovania. Poznamenala tiež, že cieľ celoplošnej akcie je nenaplniteľný. Vyhlásila to po piatkovom stretnutí s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR Danielom Zmekom a veliteľom operácie Spoločná zodpovednosť Ivanom Pachom.

„Z celkového množstva potrebných odberných tímov je pripravených zhruba 60 percent na oba víkendové dni. Uvedený stav je platný menej ako 24 hodín pred spustením operácie. Dôvodom je najmä chýbajúci zdravotnícky personál,“ uviedla hlava štátu. Vzhľadom na informácie, ktoré dostala, požiadala premiéra, aby sa testovanie realizovalo tam, kde budú zabezpečené odbery.

Okrem toho žiada prehodnotiť podmienky zákazu vychádzania, aby sa netrestali ľudia, ktorí sa z objektívnych dôvodov na test nedostanú alebo ktorí naň nemôžu prísť. Poukázala na možné negatívne dôsledky pre spoločnosť.

Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala vládu, aby upustila od sankcií za neúčasť na plošnom testovaní
Pre chýbajúci zdravotnícky personál podľa nej nie je operácia dostatočne pripravená. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Ivan Brožík