Zdravotníci, ktorí budú ochotní testovať celý víkend, dostanú príplatok 500 eur, tvrdí premiér
29 | 10 | 2020 I SITA

 Zdravotnícki dobrovoľníci, ktorí sa zúčastnia oboch dní víkendového plošného testovania, dostanú od štátu príplatok 500 eur. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).


„Nikdy štát neplatil takto motivačne,” povedal Matovič s tým, že dôvodom je fakt, že sa mnohí ľudia snažia plošné testovanie sabotovať. „Túžim po tom, aby sme v sobotu ráno spustili všetky odberné miesta,” povedal premiér s tým, že mnohí dobrovoľníci boli doteraz prihlásení aj pre pracovnú vyťaženosť len na jeden deň. V tejto súvislosti zdravotníkov poprosil, aby zozbierali všetky sily.

Príplatok sa podľa Matoviča bude týkať aj zdravotníkov, ktorí sú už na testovanie prihlásení. Vyplatený by podľa neho mal byť k najbližšej výplate, teda v decembri za november, keďže nadchádzajúci víkend končí prvého novembra.

Šátek vyzval Matoviča, aby sa občanom ospravedlnil!
Bývalý šéf úradu boja proti korupcii a exvyšetrovateľ Jozef Šátek vyzval prostredníctvom svojho facebookového profilu premiéra Igora Matoviča, aby sa verejne ospravedlnil občanom. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Michal Filek


Matovič zdôraznil, že štát by mohol pristúpiť aj povinnej mobilizácii zdravotníkov, on sa však obáva, že by na to doplatili ľudia. „Nám ide o to, aby ten výter bol urobený čo najlepšie,” povedal s tým, že cieľom je zachraňovať zdravie a životy. „Teraz je chvíľa, aby sme sa zomkli,” zdôraznil. kritizoval pritom niektorých opozičných politikov, ktorí podľa neho „chcú na tom politicky ryžovať”.

Premiér zároveň uviedol, že plošné testovanie bude aj témou dnešného videosamitu predstaviteľov Európskej únie. „Celá Európa čaká, akým spôsobom zvládneme plošné testovanie,” dodal.