Obrovská kultúrna tragédia. V Prahe zhorel vzácny kostol svätého Michala (VIDEO)
29 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Nenahraditeľná škoda - drevený kostol z Podkarpatskej Rusi, prevezený do Prahy a zložený v Kinských záhradách, zhorel dnes do tla.


Hasiči vyhlásili 2. stupeň poplachu. Oheň zasiahol celú stavbu, objekt bol prakticky úplne zničený. Nikto nebol zranený. O udalosti ako prvá informovala ct24.cestelevize.ct.

"Dohášame zhorenisko . kostol bol požiarom prakticky úplne zničený, zrútila sa aj jeho veža. Z vnútornej časti kostola sme vyniesli niekoľko tlakových propán-butánových fliaš, ktoré ochladzujeme, "informovali hasiči.

Požiar zasiahol spodnú časť stavby aj vežu, vyplýva z informácií zverejnených hasičmi na Twitteri. Podľa ich záberov trámová konštrukcia kostola zhorela.

Pamiatkovo chránený objekt zo 17. storočia bol pôvodne postavený v ukrajinskom Mukačeve. Do Prahy bol presťahovaný v roku 1929 pri príležitosti 10. výročia pripojenia Podkarpatskej Rusi k Československu, aby sa stal súčasťou zbierok národopisného múzea.



Hasiči likvidovali v Ancone mohutný požiar, mesto zahalil hustý dym
Prístav vo východotalianskom meste Ancona zachvátil v noci na stredu rozsiahly požiar, ktorí muselo likvidovať 16 hasičských jednotiek. Informovala o tom agentúra ANSA. Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | TASR