Na náboženskej škole v Pakistane vybuchla bomba, najmenej 7 ľudí bolo zabitých a viac ako 80 zranených (VIDEO)
29 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Najmenej sedem ľudí bolo v utorok ráno zabitých a 83 zranených pri výbuchu na náboženskej škole v Pakistane. Medzi obeťami sú aj deti, informuje portál RT.


Výbuch sa odohral v Péšávare, hlavnom meste severozápadnej provincie Khyber Paštunsko. Vysoko postavený policajný funkcionár Wagar Azim pre agentúru AFP uviedol, že bomba bola ukrytá v taške prinesená do mešity Speen Jammat - ktorá tiež slúži ako náboženská škola pre deti - a vybuchla uprostred Koránu.

Video zvnútra mešity ukazuje učiteľa, ako dáva prednášku. Videa sa potom náhle preruší, keď začujete hlasný výbuch.



Úradníci miestnej nemocnice pre médiá uviedli, že útok si vyžiadal najmenej sedem obetí, pričom 83 ľudí bolo hospitalizovaných. Päť z nich je údajne v kritickom stave.

Premiér Imran Khan v správe na sociálnych sieťach sľúbil, že „zabezpečí, aby boli teroristi zodpovední za tento zbabelý útok čo najskôr postavení pred súd“.



K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Putin tvrdí, že americká prítomnosť v Afganistane je prospešná pre záujmy Moskvy
Moskva dlhodobo podporuje prítomnosť amerických vojakov v Afganistane, pretože je presvedčená, že prispievajú k stabilite regiónu a v konečnom dôsledku napomáhajú ruským národným záujmom, uviedol v nedeľu prezident Vladimir Putin, informuje portál... Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Marek Molnár