Ťažko chorá kráľovná Alžbeta II.: Deň po jej smrti začne úradovať princ Charles!
28 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Operácia London Bridge (Londýnsky most). Presne to je krycí názov plánu na dni a týždne po smrti kráľovnej Alžbety II., o ktorej sa v poslednej dobe špekuluje, že sa jej po zdravotnej stránke nedarí práve najlepšie. Čo príde po jej skone? Zistil to portál Šíp.


Ako pripomína portál, kráľovná sedí na tróne už od roku 1952 a je najdlhšie panujúcou vládkyňou britskej monarchie. Za dobu svojej vlády zažila viac než tucet britských premiérov, takmer 20 letných olympijských hier a viac ako pol tucta pápežov.

Kráľovná je základným stavebným kameňom britskej spoločnosti, je patrónkou takmer 600 charitatívnych organizácií a hrá kľúčovú úlohu v spojenectve Veľkej Británie s mnohými krajinami. Takže jej smrť prinesie naozaj veľa zmien. Nielen pre Spojené kráľovstvo, ale potenciálne pre celý svet. Niet preto divu, že existuje detailný plán toho, čo sa bude diať po jej odchode na onen svet.

Kráľovná Alžbeta zamestnávala zlodeja! Ukradnuté klenoty predával na internete
Kráľovná Alžbeta II. (94) sa vždy obklopovala takým služobníctvom, ktorému mohla bez obáv dôverovať. Avšak zdá sa, že poslednú dobou nemá na výber vôbec šťastie! Alebo sa snáď zhoršuje jej odhad na ľudí? Čítať ďalej
16 | 08 | 2020 | Timotej Dudka

Londýnsky most padol...


Kráľovnin osobný tajomník Edward Young okamžite po smrti kráľovnej odovzdá správu aktuálnemu predsedovi vlády. V správe bude pravdepodobne napísané „Londýnsky most padol“. Predseda vlády následne uvedie detaily plánu Londýnsky most do akcie.

Počas niekoľkých minút bude 15 vlád spadajúcich pod Spojené kráľovstvo, teda krajín, v ktorých je kráľovná oficiálne hlavou štátu, informovaných prostredníctvom zabezpečenej linky. Následne sa informácia bude odovzdávať ďalším 36 národom a vodcom po celom svete. Na bránach Buckinghamského paláca budú vyvesené čierne vlajky.

Následne sa správa rozošle do médií po celom svete. Každý mediálny výstup bude prerušený výnimočným hlásením. Svetlá rozhlasových vysielačov zmenia farbu, aby naznačovali najväčšiu možnú národnú katastrofu. Všetky relácie BBC budú prerušené a odvysielajú správy o smrti kráľovnej. Moderátori už budú v čiernych oblekoch, ktorými je vybavené každé televízne štúdio, a tradičné červená značka BBC News sčernie.

Kráľovná Alžbeta na mizine? Nemilé zistenie pre účtovníctvo paláca!
Ani britskej kráľovskej rodine neprospieva obdobie koronavírusovej pandémie. Kráľovná Alžbeta, ktorá sa musela vzhľadom na svoj vek odobrať do izolácie, rieši nemilé starosti s pokladňou. Čo sa deje? Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


V deň smrti Alžbety II. sa okamžite stane kráľom najstarší syn kráľovnej, princ Charles. Predpokladá sa, že burza, podniky a obchody po celej Veľkej Británii na celý deň prerušia svoje služby v symbolickom vyjadrení úcty kráľovnej. Deň po jej smrti už začne úradovať princ Charles.

Zákaz zábavných programov


Hneď deň po smrti kráľovnej prednesie v živom vysielaní princ Charles svoj prvý oficiálny prejav ako kráľ. Vláda mu odprisahá vernosť za kanonády 41 diel v Hyde Parku v Londýne. Potom sa kráľ Charles, pokiaľ sa nerozhodne zmeniť si ako vladár meno, vydá na prvú oficiálnu cestu po Británii, aby navštívil predsedu vlád v Edinburghu, Belfaste a Cardiffe.

Počas tohto obdobia budú televízne kanály vysielať mnoho dokumentov, ktoré sú už dnes vyrobené na počesť kráľovnej. BBC nebude vysielať žiadne humorné relácie ako znamenie úcty. K zábave sa renomovaná stanica vráti až po pohrebe.

Kráľovná Alžbeta je v súkromí úplne iná, tvrdí pilot F1 Lewis Hamilton
Aj kráľovná Alžbeta sa cez všetky pravidlá vie správať ako obyčajný smrteľník. Ukázal to film, ktorý necháva nahliadnuť pod pokrievku kuchyne kráľovského paláca. Panovníčka robí v súkromí ťažko uveriteľné veci, píše portál... Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Timotej Dudka

4 dni vystavená rakva


Štyri dni po kráľovninej smrti bude rakva s jej pozostatkami prenesená vojenským sprievodom z Buckinghamského paláca do Westminster Hall. Tu bude jej telo vystavené, kým sa kráľ Charles, rodina a hodnostári s najdlhšie slúžiacou vládkyňou Británie naposledy rozlúčia. Následne sa dvere otvoria aj pre verejnosť a možnosť rozlúčiť sa s kráľovnou osobne dostane aj státisíce ľudí čakajúcich pred vchodom.

K pohrebu by malo dôjsť 10 až 12 dní po smrti kráľovnej. Jedna vec je istá už teraz - deň pohrebu bude pre celé Spojené kráľovstvo oficiálnym sviatkom. Burza cenných papierov sa druhýkrát uzavrie a mnoho firiem ju bude nasledovať. O jedenástej začnú zvoniť zvony na veži Big Ben, krajina upadne do ticha a rakva bude prevezená do opátstva Westminster, kde sa bude za kráľovnú modliť 2000 špeciálne pozvaných hostí.

Briti sa dočkali! Kráľovná Alžbeta II. to konečne urobila!
Britská kráľovná Alžbeta II. pri príležitosti svojich narodenín vyznamenala desiatky zdravotníkov za ich nasadenie v boji proti novému koronavírusu a do šľachtického stavu povýšila napríklad herca Davida Sucheta či porotkyňu Mary Berryovú,... Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Timotej Dudka

Odchod za miliardy


Po pohrebe bude rakva prevezená na hrad Windsor a nakoniec do kaplnky sv. Juraja, kde bude pravdepodobne kráľovná Alžbeta II. uložená vedľa svojho otca kráľa Juraja VI.

Celkovo sa náklady na pohreb a oslavy korunovácie vyšplhajú na miliardy libier. V mesiacoch po smrti kráľovnej sa navyše vo Veľkej Británii uskutoční mnoho zmien. Budú sa tlačiť nové bankovky s portrétom kráľa a peniaze s obrazom kráľovnej budú pomaly odstránené z obehu. Bude to koniec jednej éry...

Užívatelia sociálnych sietí sú ako drogovo závislí, tvrdí vojvodkyňa Meghan
Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan (39) prirovnala užívateľa sociálnych sietí k drogovo závislým. Manželka princa Harryho (36) tvrdí, že ona žiadne podobné problémy nemala, hoci používala ako herečka Instagram, Twitter aj Facebook dlhé roky, informuje... Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | Timotej Dudka