MIMORIADNE: Vieme kedy skončí lockdown: Ministerstvo už oznámilo termín, kedy sa tak stane
27 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zákaz vychádzania už mnohých prestáva baviť a netrpezlivo očakávajú, ako skončí plošné testovanie, pretože po ňom by vláda mohla skončiť lockdown.


Takže ako to bude? Kedy sa budeme môcť opäť voľne pohybovať? Predbežný termín ukončenia zákazu vychádzania je 15. november. Odsúhlasil ho aj ústredný krízový štáb. Uviedla to Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra s tým, že informácie sa budú aktualizovať podľa vývoja situácie, píše webový portál Topky.sk.
Na Orave a v okrese Bardejov to bude neskôr

Zákaz vychádzania s určitými výnimkami platí na celom Slovensku od soboty 24. októbra. Výnimkami sú len cesta na testovanie na COVID-19, do práce, na výkon podnikateľskej činnosti alebo inej obdobnej činnosti či zabezpečenia nevyhnutných potrieb či pobytu v prírode v okrese bydliska. V najdotknutejších okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov platia prísnejšie pravidlá. Zákaz vychádzania vláda zatiaľ schválila do 1. novembra a avizovala jeho možné predlžovanie. Opatrenie prijala v súvislosti so zlou situáciou ohľadom šírenia nového koronavírusu, píšu v závere Topky.sk.

Kombinácia lockdownu a izolácia "spôsobí viac škody ako úžitku"
Internetom sa šíria odkazy na Veľkú Barringtonskú deklaráciu (Great Barrington Declaration). Dokument podpísalo vyše 200 tisíc špičkových vedcov, epidemiológov, praktických lekárov a občanov. Širší kontext ohľadom tejto deklarácie sa pokúsime... Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | Ivan Brožík