Matovičova klauniáda a falošný pocit geniality, aj takto vidia nášho premiéra v zahraničí
27 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Premiér Igor Matovič mal pred voľbami veľa sympatizantov, po nástupe korony sa však ich počty začali pomerne výrazne zmenšovať. Všimli si to aj v zahraničí, kde dokonca predpovedajú pád jeho vlády.


Výkon nášho predsedu vlády vo funkcii pomerne ostro zhodnotil portál Hungarian Spectrum, v ktorom podľa nášho portálu dnes24.sk píše maďarská autorka Eva S. Balogh o jeho klauniáde i falošnom pocite geniality. Autorka popisuje aktuálnu situáciu v Česku, Maďarsku a na Slovensku. Konštatuje, že premiéri týchto krajín sa naparovali úspechom z prvej vlny koronavírusu, teraz ich ale realita dobieha.
Šašovské správanie sa ľuďom už nepáči

Balogh hneď v úvode priznáva, že kedysi mala Igora Matoviča ako opozičného politika rada. „V opozícii bol mimoriadne populárny, hoci ho mnoho ľudí označovalo za klauna.“ Teraz však, ako aj mnoho ďalších Slovákov, o ňom ale svoj názor zmenila: „Ako predseda vlády je Matovič sklamaním.“ Pripomína, že OĽaNO sa za posledných šesť mesiacov prepadlo vo voličských preferenciách o desať percent a predbehla ho nová strana Petra Pellegriniho Hlas.

„Samozrejme, že koronakríza to Matovičovi neuľahčila. Ale šašovské správanie, ktoré bolo také populárne v opozícii, sa už verejnosti skrátka nepáči, keď má byť zodpovedným lídrom krajiny,“ píše Hungarian Spectrum.

"Ak by som bol generálny prokurátor, osobne by som spracoval návrh na vzatie Matoviča do väzby", vyhlásil Harabin
Štefan Harabin vo svojom statuse na sociálnej sieti zverejnil videopríhovor, ktorý je odpoveďou na otázky, ktoré mu zaslala redakcia HD. Čítať ďalej
19 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič

Po chvastaní sa prišla pre Matoviča tvrdí realita

Eva S. Baloghová tiež v portáli dodáva, že popularita vládnych strán sa potáca aj v susedných krajinách a medzi ich premiérmi je veľa podobností. Spája ich najmä pocit falošnej geniality. „Slovenský, český aj maďarský premiér predpokladali, že úspešné zvládnutie jarnej vlny pandémie bolo výsledkom ich mimoriadnej múdrosti.“ Podľa autorky to bolo obzvlášť očividné v prípade Slovenska a Maďarska. „Igor Matovič sa podobne ako Viktor Orbán správal, akoby úspešné zvládnutie prvej vlny bolo čisto jeho zásluhou.“ Lenže teraz na jeseň sa situácia zmenila a ukazuje sa, že kráľ je nahý. Vírus sa vrátil v oveľa väčšej sile a podľa portálu premiér ani spoločnosť situáciu nezvládajú.

„Po všetkom tom chvastaní sa, aký je Igor Matovič výnimočný génius, prišla tvrdá realita a nutnosť zaviesť tvrdé opatrenia,“ píše Hungarian Spectrum. Autorka na záver pridáva predpoveď politického komentátora Pétera Hunčíka, podľa ktorého sa Matovičova vládna koalícia rozsype v priebehu najbližších šiestich mesiacov. Podobné negatívne vízie však nenasvedčujú žiadne politické analýzy ani komentáre na Slovensku, uvádza v závere portál dnes24.sk.

"Celoplošné testovanie nemá zmysel, je to len megalomanská propagandistická clona Matovičovho zlyhania" - Eduard Chmelár
"Dnes nemám chuť vtipkovať, pretože som veľmi nahnevaný. Matovičova vláda nás svojím bezočivým manipulatívnym správaním vedie do katastrofy, ktorá nás bude stáť veľa ľudských životov." Tvrdí v úvode svojho statusu Eduard... Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Ivan Brožík