Policajti budú kontrolovať dodržiavanie opatrení vrátane zákazu vychádzania
24 | 10 | 2020 I SITA

Polícia bude naďalej kontrolovať dodržiavanie opatrení prijatých vládou SR a oddnes aj zákaz vychádzania. Informuje o tom na sociálnej sieti Polícia Slovenskej republiky.


Náhodné kontroly budú pokračovať a v prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, a to v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur. V súvislosti so zákazom vychádzania nebudú policajné kontroly na hraniciach okresov.

Podľa polície je potrebné si uvedomiť, že je vyhlásený núdzový stav a vláda SR, hlavný hygienik SR a komisia prijali opatrenia proti šíreniu pandémie, na ktorú denne umierajú ľudia. V tejto súvislosti by malo byť prvoradé držať sa prijatých opatrení a čo najviac sa zdržiavať doma.

„Nikto nechce vzbudzovať dojem strachu z razantných zákrokov polície v prípade monitoringu dodržiavania obmedzenia vychádzania. Žiadame občanov, aby sa nesnažili obchádzať nariadenia a vymýšľať spôsoby, ako sa reštrikciám vyhnúť," píše na sociálnej sieti polícia.

Na Slovensku platí oddnes do 1. novembra zákaz vychádzania
Na Slovensku platí oddnes 24. októbra do nedele 1. novembra zákaz vychádzania. Výnimky tvoria cesty do práce, obchodu, lekárne či na vychádzku so psom. Čítať ďalej
24 | 10 | 2020 | TASR