Kúpili pozemok od štátu a našli státisíce ton zlata
24 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Za cenu neužívaného pozemku získali štyridsať miliónov uncí zlata! Jedna unca je približne 31,1 desatina gramu.


Nálezisko v celkovej odhadovanej hodnote asi milión a štvrť tony zlata objavila súkromná ruská spoločnosť na pozemku, ktorý si pred pár rokmi kúpila od vlády Ruskej federácie. najväčší ruský producent zlata tak touto transakciou získal navyše štvrtinu celkových zásob zlata v Rusku, informuje portál rp.pl.

Ruská spoločnosť našla zlato v nevyužitej pôde. Spoločnosť PJSC Polyus je ruská spoločnosť na ťažbu zlata. Je najväčším producentom zlata v Rusku a jednou z top 10 spoločností na ťažbu zlata na svete podľa produkcie. Sídlo spoločnosti je v Moskve a je kótované na burzách v Moskve aj v Londýne.

Spoločnosť Polyus oznámila, že zatiaľ nevyužité ložisko Suchoj Log obsahuje absolútne rekordné množstvá zlata. Generálny riaditeľ spoločnosti Pavel Gračev informoval, že audit v oblasti Suchoj Łog ukázal, že obsah 40 miliónov uncí zlata v zdrojoch rudy dosiahol 540 miliónov ton, meranie sa uskutočnilo v súlade s medzinárodnými normami JORC, informovala agentúra Reuters.



Poznámka redakcie HD - kódex JORC poskytuje povinný systém klasifikácie výsledkov prieskumu nerastov, zdrojov nerastných surovín a rudných zásob. JORC je medzinárodne uznávaný systém celosvetových štandardov.

Informácia portálu rp.pl v praxi znamená, že nové nálezisko vo vlastníctve spoločnosti Polyus obsahuje viac ako 25 percent ruských zlatých rezerv. Polyus kúpil pozemok Suchoj log v roku 2017 od ruskej vlády.

Rusko-európska spolupráca obetovaná ambíciám USA (Frank Elbe)
Komentár Franka Elbeho (RT) Čítať ďalej
04 | 10 | 2020 | Diana Zaťková