Zadržanie Kováčika prehlbuje nedôveru k prokuratúre, tvrdí Kolíková
22 | 10 | 2020 I SITA

 Informácia o zadržaní špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) nijako neteší. Ako ďalej uviedla v reakcii, ktorú agentúre SITA poskytol Peter Bubla z tlačového oddelenia rezortu spravodlivosti, takáto skutočnosť prehlbuje nedôveru v prokuratúru, ak človek v jej čele je trestne stíhaný, pričom on sám má v zásadnej kompetencii trestne stíhať tých, ktorí sa dopustili trestných činov.


„Ak by sa preukázali podozrenia, že špeciálny prokurátor je naozaj vinný z páchania trestných činov, znamenalo by to hlboké spreneverenie sa poslaniu, ktoré má napĺňať. O to viac je dnes potrebné sústrediť sa na voľbu nového generálneho prokurátora, aby na čele prokuratúry stál človek, ku ktorému máme veľkú dôveru, že bude statočný," zdôraznila Kolíková.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Ako prvý o tom informoval Denník N, ktorému to potvrdil zdroj blízky polícii. Podľa denníka súvisí zadržanie Kováčika s podozrením, že on, ako aj vysokopostavený policajný funkcionár, spolupracovali so zločineckou skupinou takáčovcov. „Zadržanie súvisí aj s tým, že sa s políciou rozhodol spolupracovať Ľudovít M.,“ doplnil denník. Polícia zatiaľ oficiálne stanovisko k prípadu neposkytla.

Vojaci od rána vyskladňujú štátne hmotné rezervy na pilotné testovanie
Vojaci od dnešného rána preberajú materiál zo skladov Správy štátnych hmotných rezerv SR, ktorý budú rozvážať na príslušné regionálne veliteľstvá a následne už priamo na testovacie miesta na Orave a v Bardejove. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | SITA