V Sokolovciach zaútočili na muža mačetou
22 | 10 | 2020 I TASR

Z výtržníctva a ublíženia na zdraví je obvinená pätica mužov z Plaveckého Štvrtka, ktorá sa skutkov dopustila počas roztržky v obci Sokolovce pri Piešťanoch. Na miestneho 47-ročného muža zaútočili aj mačetou. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.


"K incidentu došlo v utorok (20. 10.), v popoludňajších hodinách. Muži z Plaveckého Štvrtka si údajne v obci mali hľadať prácu. Ľuďom v dedine ponúkali pomoc pri stavebných úpravách. Keď sa domáci snažili päticu požiadať, aby odišli z dediny preč, vznikla medzi nimi roztržka. Jeden z nich najskôr zatlačil 47-ročného Sokolovčana o auto a neskôr sa pridali k útoku aj ostatní z partie. Na muža sa zahnali mačetou a potom ho fyzicky neznámym predmetom napadli," uviedla hovorkyňa. Mužovi spôsobili zlomeniny viacerých častí tváre s dobu liečenia štyri až päť týždňov a dali sa na útek.

Krátko na to ich všetkých zadržali policajti z Hlohovca a umiestnili do cely policajného zaistenia. Policajti ich na základe dôkazov obvinili a predložili spis prokurátorovi, ktorý bude rozhodovať aj o väzobnom stíhaní pre dvoch obvinených vo veku 35 a 21 rokov. V zmysle zákona im môže hroziť trest odňatia slobody až na tri roky.

Prokurátor Kováčik v rukách NAKA. Prvé reakcie politikov ho určite nepotešia
Po zadržaní špeciálneho prokuratúra sa ozývajú hlasy na jeho dobrovoľné odstúpenie. Okrem neho „zobrali“ aj vysokopostaveného policajta. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.