Slovenská lekárska komora nesúhlasí so sankcionovaním ľudí, ktorí odmietnu celoplošné testovanie
22 | 10 | 2020 I SITA

Slovenská lekárska komora apeluje na vládu, aby sa v prípade celoplošného testovania neuchyľovala k sankcionovaniu občanov, ktorí sa ho nezúčastnia, desaťdňovou karanténou.


"Sme presvedčení, že pozitívna motivácia, presvedčivé argumenty a morálny apel sú lepšou alternatívou, ako presvedčiť našich obyvateľov, aby sa v prípade celoplošného testovania na ňom zúčastnili," argumentujú lekári.

Komora zároveň napriek tomu, že nie sú zodpovedané všetky otázky okolo plánovaného celoplošného testovania, verí, že lekári a aj ostatní zdravotnícki pracovníci, prejavia svoju profesionálnu česť a budú súčinní už tento víkend pri testovaní vo vybraných lokalitách Slovenska. Jeho výsledky totiž podľa nej môžu byť rozhodujúce pri stanovení nasledujúcich krokov.

Proti návrhu premiéra Igora Matoviča, aby ten, kto po plošnom testovaní nebude disponovať potvrdením o negatívnom teste, musel povinne ostať 10 dní v karanténe, sa už okrem iných postavili aj Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR či Slovenská obchodná a priemyselná komora. Podľa nich by výpadok pracovnej sily znamenal ekonomické škody v rádovo desiatkach miliónov eur a doslova zlikvidovanie firiem.

Zadržanie Kováčika prehlbuje nedôveru k prokuratúre, tvrdí Kolíková
Informácia o zadržaní špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) nijako neteší. Ako ďalej uviedla v reakcii, ktorú agentúre SITA poskytol Peter Bubla z tlačového oddelenia rezortu spravodlivosti,... Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | SITA