Polícia v anglickom Boltone zatýkala pedofilov
22 | 10 | 2020 I Diana Zaťková

Polícia Veľkého Manchestru oznámila zatknutie 21 mužov vo veku od 18 do 58 rokov v rámci prebiehajúceho vyšetrovania sexuálneho vykorisťovania detí , informuje portál Breitbart.


Policajti z boltonskej divízie policajných síl zatkli 15. októbra v Boltone, Bury a Chorley päť mužov pre podozrenie zo sexuálneho styku s dieťaťom. Toto nasledovalo po uväznení ôsmich mužov "pre podozrenie z trestných činov od znásilnenia dieťa až po  prevádzkovanie sexuálnej aktivity s dieťaťom" 6. októbra, podľa oficiálneho vyhlásenia polície v Manchestri, pričom ďalších osem mužov bolo zatknutých predtým, ako súčasť vyšetrovania, ktoré sa začalo v roku 2018. Zatknutí muži boli všetci prepustení na kauciu za určitých podmienok, keďže vyšetrovanie pokračuje.

Zamestnávatelia odmietajú zatvorenie ekonomiky aj desaťdňovú karanténu pre neotestovaných
Drvivá väčšina zamestnávateľov odmieta, že zamestnanci, ktorí sa nepôjdu dať otestovať bude v nútenej karanténe. Čítať ďalej
21 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


„Kroky, ktoré sme podnikli v posledných týždňoch, boli významným krokom v našej činnosti zameranej na sexuálne vykorisťovanie detí v Boltone a môžem ubezpečiť verejnosť, že naša práca sa nezastaví, kým nepostavíme každého zo zodpovedných pred súd,“ komentoval detektívny inšpektor Dave Sinclair z boltonského kriminálneho oddelenia (CID) polície Veľkého Manchestru.

K zatknutiam došlo v čase, keď bolo britské nezávislé vyšetrovanie sexuálneho zneužívania detí (IICSA)   obvinené z organizovania „ utajenia  niektorých ľudí, ktorí v prvom rade pomohli odhaliť zastrašovacie gangy pôsobiace v celej krajine. Údajne prehliadali obete, informátorov a zneužívali hotspoty ako Rochdale a Rotherham, a namiesto toho sa zamerali na svedectvá mnohých inštitúcií, ktoré v minulosti zlyhali.

O nútenej karanténe sa ešte bude diskutovať. Cestu do zahraničia však neplánujte
Celoplošné testovanie je v súčasnosti azda najdiskutovanejšou otázkou, na ktorú sa názory rôznia nielen v laickej, ale i odbornej verejnosti, píše Denník N Čítať ďalej
21 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.