AKTUÁLNE: Pandemická komisia odporúča lockdown
22 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pandemická komisia po niekoľkohodinovom rokovaní došla k návrhu, ktorý ešte prerokuje krízový štáb.


Členovia komisie sa na stredajšom rokovaní zhodli na návrhu čiastočného lockdownu. O jeho definitívnom vyhlásení rozhodne krízový štáb počas štvrtkového rokovania, informuje o tom webový portál cas.sk
Antigénové testy sú už na Slovensku

„Účasť na včerajšej pandemickej komisii bola historická, bolo tam asi sedem ministrov. Ak si správne spomínam, záver z komisie bol taký, že to bude kombinácia miernejšieho lockdownu a testovania,“ upresnil minister obrany Jaroslav Naď v Ranných novinách televízie JOJ. Potvrdil tiež, že lietadlo s antigénovými testami už pristálo na Slovensku.

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus skonštatoval, že SaS silne podporuje myšlienku pretestovania obyvateľstva. Pokiaľ ide o lockdown, chcú poznať detaily. „Bude kombinácia, bude miernejší lockdown a bude potom celoplošné testovanie,“ naznačil minister Naď závery pandemickej komisie.

ŠKANDÁL: Štát ide nakupovať testy od neznámej firmy z Trnavy, ktorá je navyše dlžníkom štátu!
Na sociálnej sieti sa objavila nahrávka rozhovoru, ktorá okamžite spustila veľkú debatu týkajúcu sa nákupu veľkého množstva testovacích sád. Čítať ďalej
18 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

SaS chce poznať detaily lockdownu

Naď odmietol, že by sa premiér Igor Matovič chcel „stiahnuť“ z testovania. Účasť na jej stredajšom zasadnutí hodnotí ako historickú, podľa jeho slov sa zúčastnilo na nej viacero ministrov a množstvo odborníkov. Martin Klus vidí stále otvorené obe možnosti, teda plošné testovanie i lockdown. „Ale nemyslím si, že lockdown v tom pravom slove zmysle je to, čo teraz Slovensku hrozí,“ poznamenal. Pretestovanie obyvateľstva podľa neho SaS vníma ako jednu z možností, ako „zmeniť pravidlá, ktoré nám korona nastavila“. Pokiaľ ide o lockdown, chcú podľa portálu cas.sk poznať detaily.

Bukovský vyzval odborníkov, aby sa postavili proti celoplošnému testovaniu: Skončí to medzinárodným fiaskom!
Premiér by nás mal prestať šikanovať a terorizovat svojimi nápadmi, hovorí Dr. Bukovský. Čítať ďalej
20 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič