V USA  sa pripravuje prevrat (Leonid Savin)
18 | 10 | 2020 I Iveta Machová

Komentár  Leonida Savina,  (Fond strategickej kultúry)


Rose Brooks z Inštitútu pre modernú vojnu vo West Pointe,  George Soros a transhumanizmus


V auguste sa v Spojených štátoch objavil zaujímavý dokument s názvom „Predchádzanie zasahovaniu do prezidentských volieb a prechodné obdobie“ Správu pripravila skupina s názvom  „Projekt integrity prechodného obdobia“ (Transition Integrity Project ), ktorá zahŕňa viac ako sto súčasných a bývalých vysokých úradníkov a odborníkov z USA. Skupina uviedla, že uskutočnila simulácie volebnej krízy v USA v novembri 2020 a všetko ukazuje že výsledky sú sklamaním.

Skupinu tvorili nielen demokrati, ale aj republikáni, ktorí vystupujú proti Donaldovi Trumpovi. Existujú dôkazy , že skupinu „Projekt integrity ...“ podporuje George Soros, ktorý nenávidí Trumpa a zameriava sa na farebnú revolúciu v USA.

Rose Brooks


Bolo odhalené spojenie zakladateľky tejto skupiny Rosy Brooksovej s Georgom Sorosom, s manažérom kampane Hillary Clintonovej z roku 2016, Johnom Podestom a bývalým poradcom pre národnú bezpečnosť Jake Sullivanom pracujúcim pre Joe Bidena.

Rose Brooksová z New America Center, ktoré bolo  financované Sorosovou nadáciou  „Otvorená spoločnosť“(Open Society Foundations), pôsobila ako vedúca poradkyňa pre národnú bezpečnosť na Ministerstve zahraničia USA za  Hillary Clintonovej a Baracka Obamu. Teraz pokračuje v kariére v Inštitúte modernej vojny vo West Pointe a je  presvedčená že voľby, ktoré sa budú konať 3. novembra 2020, určite povedú k násiliu a ústavnej kríze.

Čistí a nečistí v digitálnom svete Mika Pompea (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 10 | 2020 | Iveta Machová


Druhým zakladateľom skupiny je  Nils Gilman , viceprezident Berggruenovho inštitútu (San Francisco) z Rockefellerovej nadácie. Inštitút  podporuje myšlienky transhumanizmu - agresívnej kvázi filozofickej doktríny, ktorej prívrženci považujú Božie stvorenie - človeka -  za "náhodný a nedokonalý prechodný model, ktorý je potrebné zdokonaľovať, po prvé, genetickým inžinierstvom a počítačovým modelovaním variantov,  po druhé, prostredníctvom kyborgizácie . "

Súčasťou skupiny je aj slávny neokon William Kristol, vojenský analytik Max Booth, bývalý minister obrany USA Chuck Hagel,  John Podesta. Riaditeľkou skupiny je Zoe Hudsonová, top manažérka  Sorosovej „Otvorenej spoločnosti“.

V zhrnutí dokumentu „Predchádzanie zasahovania do prezidentských volieb a prechodné obdobie“  sa  uvádza, že „novembrové voľby sa budú niesť v politickom chaose.  Prezident Trump pravdepodobne spochybní výsledky legálnymi aj mimoprávnymi prostriedkami, aby sa udržal pri moci. Prebiehajúce protesty, na potlačenie ktorých boli nasadené federálne služby,  možno považovať za dôkaz toho, že Trump môže zostať vo funkcii extrémne dlho . ““

Kto a prečo financuje bujarú americkú ľavicu? Trieda miliardárov ju len využíva (Michael Rectenwald)
Komentár Michaela Rectenwalda (RT) Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Všimnime si kľúčové závery dokumentu zdôraznené jeho autormi.

- Pojem „volebná noc“ sa stal nebezpečným. Američanov čaká obdobie boja, ktoré siaha od prvého volebného dňa do 20. januára. Víťaz nebude pravdepodobne známy vo „volebnú noc“, keď úradníci spočítajú hlasovacie lístky zaslané poštou. Obdobie neistoty poskytne bezohľadnému kandidátovi príležitosť podniknúť bezprecedentný útok s cieľom dosiahnuť požadovaný výsledok.

- Úradujúci prezident Trump pravdepodobne využije na podporu svojich činov výkonnú moc. Existuje šanca, že sa prezident pokúsi presvedčiť zákonodarcov a/ alebo guvernérov, aby podnikli kroky, vrátane tých nelegálnych, na spochybnenie demokratického hlasovania. Obzvlášť znepokojujúce je, ako bude na neisté výsledky volieb reagovať armáda.

- Proces prechodu z jednej administrácie na druhú môže byť veľmi náročný. Členovia skupiny veria, že Trump bude uprednostňovať osobný zisk a sebaobranu pred zabezpečením usporiadaného administratívneho odovzdania moci jeho nástupcovi.

Americká politika je iba okázalá telenovela pretkaná rodinkárstvom a korupciou (Charlie Stone)
Komentár Charlieho Stonea (RT) Čítať ďalej
13 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Správa obsahuje štyri odporúčania.

- Pripraviť sa na spochybnenie výsledkov volieb; považovať to za politický boj, nielen za konflikt právnych  argumentov;  rozhodujúca bude trvalá politická mobilizácia; vyhradený personál a zdroje musia zostať v pohotovosti najmenej do konca januára.

- Guvernéri, generálni prokurátori a zákonodarné orgány musia byť pripravení čeliť narušeniam; zvolení funkcionári budú potrebovať verejnú podporu, aby tento proces doviedli do konca.

- Bojovať proti klamstvám o podvodom a eskalácii násilia. Falšovanie hlasovania je prakticky vylúčené, avšak Trump o nich hovorí, tvrdia autori správy, aby pripravili dôvody na spochybnenie výsledkov v prípade, že voľby prehrajú. Potenciál násilného konfliktu je vysoký, odkedy Trump začal naliehať na svojich priaznivcov, aby sa chopili zbraní.

„Úspešní“ ľudia sú biedou tohto sveta, ktorý si cení vplyv a moc nad rastom a uzdravovaním duše (Caitlin Johnstone)
Komentár Caitlin Johnstoneovej (RT) Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


- Predvídať zložitý prechod z jednej administrácie na druhú; Prechodné tímy sa budú musieť „brániť pred Trumpovým neuváženým správaním pri odchode z Bieleho domu“ a „nájsť kreatívne riešenia“, aby si zabezpečili prístup k informáciám a zdrojom, ktoré potrebujú, a začať sa pripravovať na riadenie krajiny.

Mnoho liberálnych médií podporilo prejav skupiny „Projekt integrity ...“. Bývalý americký viceprezident Al Gore  povedal  pre televízny kanál Fox News , že ak Trump neopustí Biely dom v januári 2021, vyhodí ho odtiaľ armáda.

Skutočnosť, že v USA, ktoré vyvážajú demokraciu do celého sveta, sa teraz verejná mienka programuje na nevyhnutnosť občianskych konfliktov počas volieb, masovú mobilizáciu a zasahovanie armády do volieb, hovorí o úplnom rozpade reprezentatívnej demokracie, ktorá je zároveň demokraciou volebných urien. Táto nová európska forma politickej štruktúry  tomu dala dlhý život,

Vďaka, Európa, vôbec nám nerozumieš. Tvoja podpora Bidena môže Trumpovi priniesť víťazstvo (Mitchell Feierstein)
Komentár Mitchella Feiersteina (RT) Čítať ďalej
10 | 10 | 2020 | Diana Zaťková