Rezort obstaráva ochranné prostriedky v hodnote 14 miliónov eur
17 | 10 | 2020 I SITA

Ministerstvo vnútra vyhlásilo verejné obstarávanie na zabezpečenie viacerých druhov ochranných pomôcok. Ako sa uvádza v oznámení na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie, náklady na zabezpečenie vybavenia odhadujú na 14 698 140 eur bez DPH.


„Predmetom zákaziek zadávaných v dynamickom nákupnom systéme je dodávka predovšetkým špeciálnych ochranných prostriedkov, ktoré sú bežne dostupné na trhu,“ uvádza rezort.

Konkrétne má ministerstvo v úmysle zabezpečiť napríklad respirátory FFP2 a FFP3, a to vo verziách s ventilom aj bez ventilu, jednorazové rúška, nitrilové ako aj latexové rukavice, ochranné okuliare, návleky na obuv alebo napríklad protibiologické overaly.

„Objem konkrétnych zákaziek zadávaných v rámci dynamického nákupného systému verejný obstarávateľ predpokladá od jednotiek až po tisíce jednotiek v konkrétnej zadávanej zákazke v rámci dynamického nákupného systému. Tovar bude dodávaný v rozsahu a v závislosti od potrieb verejného obstarávateľa,“ konštatuje ministerstvo vnútra.

Záujemcovia o dodanie vybavenia môžu rezortu predkladať ponuky do 12. novembra. Kritériom vyhodnocovania ponúk má byť najvýhodnejšia cena.

Dážď komplikuje energetikom odstraňovanie porúch
Daždivé počasie za ostatné dni výrazne komplikuje Západoslovenskej distribučnej (ZSD) opravy porúch pri dodávkach elektriny. Ako uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa ZSD Michaela Dobošová, v najviac zasiahnutých lokalitách západného Slovenska je... Čítať ďalej
17 | 10 | 2020 | SITA