Hlina má zas "slinu" - konšpiruje o Matovičovom videu z Bruselu
16 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Alojz Hlina má zas svoj deň. Ako obvykle, zahryzol sa do Igora Matoviča, ale tentoraz kvôli videu, ktoré s ním aktuálne nakrútili v Bruseli.


Hlina však svoje statusy výrazne "inovoval" - už si kopol aj do Borisa Kollára. "Máme to veru ťažké: korona, ekonomika, Matovič, Kollár /Boris/, ale musíme veriť, že to zvládneme." Píše najnovšie na sociálnej sieti Facebook Alojz Hlina. Majiteľ (okrem iného) dvoch reštaurácií má asi zjavný dôvod na aktuálnu skepsu.

Ak ste ešte nevideli video nášho premiéra I. Matoviča z Bruselu, Alojz Hlina ponúka "zachránený" a vraj stiahnutý odkaz. Hlina ospravedlňuje zníženú kvalitu, ale zas vyzdvihuje vraj "jeho neskrátenú, nezostrihanú verziu". Hlina video komentuje nasledovne: "Náš premiér mal v Bruseli "štátnicke slovo". Vyjadrenie poskytoval pre Audiovizuálny servis európskej komisie, pre zjednodušenie si tú kameru nazvime, že patrila "TV EÚ"."

Reprofoto citovaného statusu Alojza Hlinu na FB


Hlinova ranná dumka na sociálnej sieti znela najskôr váhavo: "Ktovie, asi je lepšie, že tento jeho príspevok si veľa ľudí v európskej únii nepozrelo a už asi ani nepozrie, video sa z videokanála totižto "stratilo". My na Slovensku pri I.Matovičovi už dobre vieme, o čo ide. Európanov by to však mohlo vystrašiť."

Podľa Alojza Hlinu je mimoriadne zaujímavý príbeh samotného videa: "Toto celé video malo svoj link, ktorý však po určitom čase a po niekoho zásahu prestal fungovať. Podarilo sa "uchovať" aspoň tento záznam. Síce je v zníženej kvalite, robený na telefón z obrazovky, je to však celý, nezostrihaný videozáznam. Predpokladám, že niekto má toto video stiahnuté celé v originálnej kvalite a časom sa objaví."

Bývalý predseda KDH a bojovník proti Matovičovi a všetkému, čo sa nejak týka a dotýka Alojz Hlina sa na svojom statuse nepriamo pýta: "Bolo by zaujímavé zistiť prečo toto video z "TV EU" nakoniec zmizlo a link prestal fungovať." A hneď sa aj sťažuje - "už sa nedá dohľadať, ani na samotnej stránke udiovisual.ec.europa.eu

Tu sa objavujú hviezdne konšpirácie - "Ak ho stiahli, čo to môže znamenať?
1/ niekto o to požiadal,
2/ sami tvorcovia to považovali za tak trápne, že nechceli znižovať dôstojnosť summitu lídrov EÚ a stiahli ho sami."

Hlina to Matovičovi naložil
"Populizmus naozaj nie je cesta," povedal k Matovičovmu neúspešnému predvolebnému ťahu s Počiatkovou vilou Alojz Hlina (KDH). Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič


"Možno môžeme byť k svojmu politickému súperovi na rozdiel od neho trochu zmierliví a môžeme povedať, že "pomýliť" sa môže každý. Áno môže, ale predsa len na premiéra by sme mohli mať o niečo vyššie nároky a okrem toho už pokúša našu trpezlivosť naozaj často. " tvrdí Alojz Hlina, ktorého trpezlivosť s Matovičom sa zjavne vytratila niekedy v období jeho členstva v OĽaNO a tohtoročnými parlamentnými voľbami.

A máme tu nového Poirota - tentoraz v osobe expredsedu KDH: "Dôležité, teda aspoň pre mňa je zistiť, komu tak záležalo na tom, aby sa to video "stratilo". Z toho mám ešte horší pocit, ako z toho obsahu videa."

na záver statusu ešte Hlina filozofuje: "Náš premiér ide na summit v zoštíhlenej formácii a namiesto toho, aby s lídrami európskych krajín riešil budúcnosť EÚ, vybavuje stiahnutie videa, tak to asi tiež nebude to, čo sme si predstavovali. To sa robilo dávno predtým a to mám pocit, že sme v 89 odmietli. Či?" A sklamane končí upozornením, že "na stránke "TV EU" sa dá nájsť už iba upravené - skrátené - scenzúrované video".

"Vyjadrenie Matoviča považujem za nezodpovedné", tvrdí Hlina
Je dobré, ak demokratické opozičné strany hľadajú formy, ako s nárastom extrémizmu bojovať. Myslí si to predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina. Čítať ďalej
02 | 02 | 2020 | TASR