Za smrť človeka dostal Lipšic podmienku a za nejaké čísla dostane Kotleba vyše štyry roky basy?
14 | 10 | 2020 I Petra Demková

Dnes na štyri roky pošlú do basy Kotlebu, zajtra pod nejakou zámienkou pošlú na štyri roky do basy kohokoľvek z vás. Povedia, že ste extrémista, lebo ste si uctili pamiatku Červenej armády a preto zákonite propagujete gulagy, hovorí smerácky poslanec.


Ľuboš Blaha hovorí, že ani náhodou nechce obhajovať akýchkoľvek fašistov. Pýta sa však: „prosím vás - ako chce niekto vysvetliť ľuďom, že za smrť človeka dostane Daniel Lipšic podmienku a za použitie čísla dostane Marián Kotleba vyše štyroch rokov basy natvrdo? Veď robia z Kotlebu v priamom prenose martýra, čo to nevidia?“

Blaha je presvedčený, že len úzka skupinka zasvätencov vie, že číslo, za ktoré je Kotleba súdený, je extrémistický symbol. Nemyslí si, že sa dá obhájiť to, že za čísla sa dá zatvárať ľudí na roky do basy. Známy ľavičiar je okrem iného presvedčený, že zavrieť Kotlebu je medveďou službou – nepomáha to podľa neho nikomu tak, ako samotnému Kotlebovi.

Kotleba, komsomolci a ohrozená zvrchovanosť Slovenska
Na Slovensku sa dnes stali rôzne neuveriteľné veci. Po Piešťanoch pobehovala živá zebra ako zo Safari. Mičovskému nefunguje ministerstvo a Kotlebovi Facebook vymazal video. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič


Blahu zaráža cynizmus samotného prokurátora, ktorý po vynesení rozsudku uviedol, že je dojatý. „Ja len pripomínam, že rozsudok berie slobodu otcovi dieťaťa, nech si o ňom myslíme čokoľvek, a byť z toho dojatý je prejavom takej surovosti, že by som sa zamýšľal nad tým, či má takýto človek sedieť na prokuratúre“, hovorí. A pokračuje: „ak sa niekto emocionálne vyžíva v tom, že zatvára iných ľudí, je to vážny duševný problém“.

Tomáš Honz sa už v minulosti zviditeľnil, stíhal totiž aj Roberta Fica, aj Tibora Rostasa. Obvinenie proti R. Ficovi bolo stiahnuté, Rostasa stíhal Honz za citáty Ľudovíta Štúra a iných slovenských národovcov. Ľ. Blaha si všíma tiež, že Tomáš Honz je známy svojimi kontaktmi na liberálne mimovládky ako Nadácia otvorenej spoločnosti či Zastavme korupciu.

Zároveň pripomína, že je aj kandidátom na šéfa generálnej prokuratúry. „A potom nech mi niekto povie, že koalícia si nehľadá svojho Urválka, ktorý by stíhal a zatváral opozíciu“, upozorňuje Blaha.

Marián Kotleba má na krku nové trestné oznámenie. Za šírenia dezinformácií
Predsedovi ĽSNS sa ale k trestnému oznámeniu pridruží aj podnet na Úrad verejného zdravotníctva. Zavaril si v nedeľnej televíznej relácii na RTVS. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


„Dnes na štyri roky pošlú do basy Kotlebu, zajtra pod nejakou zámienkou pošlú na štyri roky do basy kohokoľvek z vás. Povedia, že ste extrémista, lebo ste si uctili pamiatku Červenej armády a preto zákonite propagujete gulagy. Nejaký liberálny expert im to potvrdí a fanatický Honz vám vymeria možno aj desať rokov“, píše ďalej. Je presvedčený, že toto je zastrašovanie politických oponentov. „Ak budeme zatvárať ľudí za to, že si niečo myslia, potom tomu nehovorme demokracia, lebo to je typický prejav totality“, hovorí.

Na záver ponúka poslanec za Smer svoj názor, ako podľa neho skutočne fašizmus porazíme: „Tak, že si budeme vážiť svoje národné dejiny a hrdinov z druhej svetovej vojny a nie proti nim spisovať antikomunistické zákony. Tak, že budeme deťom hovoriť pravdu o minulosti a nevtĺkať im do hláv americkú liberálnu propagandu. Takto môžeme poraziť fašizmus. Iba takto.“

Zaniká slávna britská tolerancia, nastupuje nenávisť (Damian Wilson)
Komentár Damiana Wilsona (RT) Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Diana Zaťková