Modernizovaná útočná ponorka Severnej flotily tesne pred bojovým nasadením
14 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Najnovšia ruská ponorka na jadrový pohon prechádza ďalšou fázou skúšok v Bielom mori. Operácie ponorky Kazaň z projektu 885M (Jaseň - M) trvali viac ako dva týždne.


Posádka vylepšenej olovenej ponorky Kazaň v rámci projektu 885M (Yasen-M) ukončila svoju ďalšiu etapu pokusov v Bielom mori, informovala v stredu tlačová kancelária Severnej flotily. Správu sprostredkoval portál tass.com.

"Posádka ponorky s jadrovým pohonom Kazaň absolvovala ďalšiu etapu svojich pokusov v Bielom mori a dorazila do Severodvinsku. Okrem námorných pokusov v povrchových a ponorných polohách ponorky precvičovali prvky nešpecifikovaného "špeciálu." Išlo o bojový výcvik - uvádza sa vo vyhlásení tlačovej kancelárie severnej flotily.

Ťažký podmorský krížnik s jadrovým pohonom Dmitrij Donskoi a sprievodné povrchové plavidlo David Pašajev poskytli podporu pre najnovšie námorné pokusy ponorky v námornom dosahu severnej flotily.

Obrnená ponorka Kazaň z projektu 885M s jadrovým pohonom vyplávala z lodeníc 31. marca 2017. Ponorka je v súčasnosti v štádiu pokusov a zaradenie do ruského námorníctva sa očakáva koncom roku 2020. Ponorky s jadrovým pohonom Projekt 885 a 885M prepravujú riadené strely Kalibr-PL a / alebo Oniks.

Ruská ponorka testovala v Barentsovom mori protiponorkovú strelu
Viacúčelová ponorka ruskej severnej flotily vypálila v Barentsovom mori protiponorkovú raketu, informovala novinárov tlačová služba flotily. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Ivan Brožík