„Úspešní“ ľudia sú biedou tohto sveta, ktorý si cení vplyv a moc nad rastom a uzdravovaním duše (Caitlin Johnstone)
12 | 10 | 2020 I Diana Zaťková






V našej spoločnosti sú uznávaní, odmenení a tlieskame im tí, ktorí sa v živote zameriavajú výlučne na získanie čo najväčšieho vplyvu na čo najväčší počet životov. Takto v podstate naša šialená spoločnosť definuje „úspech“ - mať veľa zamestnancov, veľa podriadených, veľa spotrebiteľov, veľa fanúšikov, veľa ľudí, ktorí vás počúvajú a myslia si, že ste dôležitý. Čím viac životov ovplyvníte, tým ste úspešnejší.


Slováci holdujú korona konšpiráciám, mnohí nevedia, čomu veriť
Viac ako polovica Slovákov nevie, čomu má pri novom koronavíruse veriť, vyplýva z prieskumu agentúry Ipsos. Minimálne každý štvrtý dôveruje hoaxom v dezinformačných médiách či na sociálnych sieťach. Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Natália Sollárová

To znamená, že tí, ktorí nakoniec majú najväčší vplyv na väčšinu ľudí sú tí, pre ktorých je to najvyššou prioritou v živote. Nie stať sa lepším človekom, dobrým rodičom, dobrým manželom, dobrým priateľom, dobrým opatrovateľom, dobrým poslucháčom, ale získať povýšenie, rozšíriť podnikanie, rozdrviť konkurenciu, presláviť sa, stať sa vplyvným, stať sa mocným, stať sa prezidentom .


To je to, do čoho najvplyvnejšie ľudské bytosti v našom svete naliali svoju životnú energiu, všeobecne povedané. Nie do osobnej zrelosti a uzdravovania, ale do dobývania a moci. Všetko v našej spoločnosti to podporuje, od vážených univerzít, ktoré navštevujú bohatí obchodníci, až po filmy a predstavenia, ktoré všetci sledujeme, pretože sme vyškolení v tom, čo si treba vážiť .


Spôsobuje to veľa problémov, pretože to, čo naša spoločnosť nadovšetko skutočne potrebuje, je liečenie a zrelosť. Byť malým človekom v našom svete je veľmi traumatizujúca skúsenosť - sme obklopení zmätenými gigantmi, ktorí sa pohybujú strašidelnými, nepredvídateľnými spôsobmi a nechtiac prenášajú na svoje deti veľa traumy, ktorú si vybrali z vlastného detstva.


Zaťahujeme poslednú záchrannú brzdu, inak SR čaká lockdown, tvrdí premiér
Slovensko sa v prípade aktuálnej situácie s pandémiou nového koronavírusu snaží zatiahnuť poslednú záchrannú brzdu. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | TASR

Každý si so sebou nesie traumu a klam. Nikto sa nemôže tejto realite vyhnúť. Žili by sme v oveľa zdravšej spoločnosti, ak by ľudia uprednostňovali zdravú ľudskú bytosť - uzdravenie svojej minulej traumy, uvedomenie si svojich vnútorných procesov, emočné dozrievanie, naučenie sa milovať samého seba a naučenie sa vidieť život v jasnejších farbách.


Ale naša spoločnosť si to neváži. Niekto, kto uprednostňuje svoje vlastné smerovanie k psychologickému zdraviu namiesto toho, aby sa naháňal za tým, čo naša spoločnosť definuje ako „úspech“, bude veľmi často považovaný za nikoho, porazeného, ​​flákača, čiernu ovcu, najmä ak pochádza z rodiny, ktorá vybudovala silnú identitu „úspechu“. Tlak na zapojenie sa do závodu o dobytie a nadvládu namiesto uzdravovania a "čistej duše" je veľmi vysoký.


Čo samozrejme vedie k tomu, že najviac nevedomí a nezdraví ľudia majú najvyšší stupeň vplyvu na všetkých ostatných. Výsledkom je kakistokracia , v ktorej sú najbiednejší a najdisfunkčnejší ľudia na svete povýšení na pozície, ktoré im umožňujú rozšíriť ich utrpenie a dysfunkciu na čo najväčší počet ľudí. Tam, kde sa z týchto ľudí stávajú "superrozmetávači" biedy.


Šialené: Aj toto si dajú na seba ľudia namiesto rúšok proti šíreniu COVID-19
Neverili by ste, čo sú schopní ľudia dať si na seba v niektorých iných končinách sveta na ochranu tváre pred šírením koronavírusu. Niektoré vás naozaj dostanú. Čítať ďalej
12 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

A tak skončíte s najmocnejšou vládou na svete, ktorú vedie muž, o ktorom Gabor Maté kedysi hovoril ako o „najjasnejšom príklade traumatizovaného politika, aký sa kedy videl.“ Hlboko traumatizovaný a traumatizujúci človek, ktorý sa vďaka tomu, na čo sa v živote sústredil, povýšil na optimálnu pozíciu pre šírenie traumy po celom svete.


V zdravej spoločnosti by to bolo presne naopak. Boli by sme vyzvaní, aby sme uprednostnili cestu k zdraviu, vedomiu a súcitu a naše inštitúcie by nám na tejto ceste poskytli dostatok podpory. Na ľudí, ktorí sú nešťastní a nefunkční, by sa nemalo pozerať ako na vodcov, ale mali by sa povzbudzovať k tomu, aby sa stali psychologicky zdravými a tí, ktorí sa majú pozerať na vodcovstvo (ak by zdravá spoločnosť vôbec mala vodcovstvo), boli tí, ktorí sa vydali na cestu harmonického spôsob fungovania v našom svete.


Dúfajme, že nájdeme spôsob, ako sa kolektívne presunúť zo "superrozmetacej kakistokracie" do zdravej spoločnosti.


Caitlin Johnstone , nezávislá novinárka so sídlom v austrálskom Melbourne


Kim Čong-un tvrdí, že socializmus zachránil Severnú Kóreu pred Covid-19, pričom nebola infikovaná ani jedna osoba
Kim Čong-un pripísal socialistickému režimu údajnú ochranu Severokórejčanov pred pandémiou Covid-19 s tým, že v jeho krajine nebol zaregistrovaný ani jeden prípad koronavírusu, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Marek Molnár