Strane Za ľudí sa nepodarilo presadiť regionálny princíp protipandemických opatrení, tvrdí Remišová
11 | 10 | 2020 I SITA

Strane Za ľudí sa na zasadaní Ústredného krízového štábu nepodarilo presadiť regionálny princíp protipandemických opatrení.


Na tlačovej konferencii na Úrade vlády o tom informovala ministerka pre investície a regionálny rozvoj Veronika Remišová (Za ľudí).

Remišová dopoludnia v tlačovej správe uviedla, že má záujem presadiť regionálny princíp opatrení, teda že opatrenia budú prijímané podľa toho, aká je situácia v jednotlivých regiónoch. Opatrenia by tak nemali celoplošný charakter.

Správanie koaličného partnera považujem za mimoriadne nezodpovedné, tvrdí premiér
Sú ľudia, ktorí sa ani v mimoriadne ťažkej situácii nevedia správať ako zodpovední politici. Na sociálnej sieti to napísal premiér Igor Matovič (OĽANO) po tom, ako nedeľné rokovanie ústredného krízového štábu opustil jeho koaličný partner –... Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | TASR


„Hovorili sme o kompenzáciách pre jednotlivé sektory, táto pomoc musí byť rýchla a efektívna, aby sa dostala k ľuďom. Zajtra ráno bude zasadať vláda na rokovaní, ktoré bude zamerané na tieto opatrenia a následne mimoriadna schôdza parlamentu a ako jednu z prvých vecí budeme riešiť kompenzácie pre ľudí, ktorí budú mať zatvorené prevádzky,“ povedala Remišová.

Ústredný krízový štáb zasadá od 10:00 ráno. Prijaté opatrenia by mal v priebehu najbližších hodín oznámiť Hlavný hygienik SR Ján Mikas.