Pandemická komisia navrhuje zatvoriť reštaurácie, zástupcovia SaS sú zásadne proti
11 | 10 | 2020 I SITA

Pandemická komisia navrhuje zatvoriť reštaurácie, zástupcovia SaS sú zásadne proti. Počas rokovania Ústredného krízového štábu to uviedol minister hospodárstva a predseda strany Richard Sulík.


"Sme za to, aby sa dodržiavali hygienické opatrenia, dvojmetrové odstupy, rúška, dezinfekcia rúk, pokojne aj meranie teploty," povedal. SaS podľa neho rovnako nevidí dôvod na zatváranie fitnescentier či divadiel.

"Veľmi ma prekvapilo, že nikto z odborníkov nemá dáta. My nevieme, koľko z tých nakazených chodí pravidelne do fitnescentra, divadla či reštaurácie. Vieme akurát, že ohniská nákazy sú svadobné hostiny. V poriadku, tie zakážme, limitujme alebo inak výrazne obmedzme. Tomu rozumiem, to je pochopiteľné," konštatoval Sulík. Práve pre chýbajúce dáta považuje takéto zákazy 'za strieľanie od pása' a zároveň mimoriadne škodlivé pre ekonomiku.

Unikli informácie z pandemickej komisie, môžeme čakať tvrdé opatrenia
Krízový štáb práve rokuje o odporúčaniach pandemickej komisie. Portálu hnonline.sk sa podarilo získať informácie o tom, aké opatrenia nás pravdepodobne čakajú. Slovensku hrozí podobné zatváranie ako počas prvej vlny nového... Čítať ďalej
11 | 10 | 2020 | Natália Sollárová


Šéf rezortu hospodárstva pripomenul, že už na jar prišlo k veľkým škodám na ekonomike. Reštaurácie či fitnescentrá si podľa neho vyčerpali svoje rezervy. "Melú z posledného. Keď teraz príde zákaz, tak ich vlastne zlikvidujeme," povedal Sulík. Dúfa preto, že takéto rozhodnutie nepadne.

"Za to, že na svadobných hostinách sa nakazí množstvo ľudí na Orave, predsa nie je dôvod zatvárať reštaurácie v Poltári," uviedol minister. Ak by však Ústredný krízový štáb o ich zatvorení rozhodol, štát podľa neho musí pokračovať v kompenzáciách, ktoré však nikdy nenahradia plné výpadky príjmov.