Jeden z podpredsedov Národnej rady Slovenskej republiky má koronavírus
11 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Okrem iného to v televízii TA3 v relácii V politike povedal Boris Kollár.


Predseda Národnej rady Slovenskej republiky prekvapivo oznámil, že požiadal Petra Pellegriniho, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii podpredsedu NR SR o niečo dlhšie, ako sám avizoval. Pellegrini totiž dodržal svoj sľub a na septembrovej schôdzi na svoju funkciu abdikoval.

Oveľa zaujímavejší však bol dôvod či príčina tejto Kollárovej žiadosti voči Pellegrinimu. “Jeden z podpredsedov má koronavírus.” Predseda parlamentu potom položil rečnícku otázku - “sedávali sme spolu, stretávali sme sa, čo sa stane, ak by zrazu nemal schôdze Národnej rady Slovenskej republiky kto riadiť?”

Na septembrovej parlamentnej schôdzi ponúkne Pellegrini funkciu podpredsedu NR SR
Peter Pellegrini potvrdil, že na septembrovej parlamentnej schôdzi ponúkne funkciu podpredsedu Národnej rady SR (NR SR). Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | SITA


Na stránke NR SR.sk aktuálne ako podpredsedovia figurujú Gábor Grendel, Milan Laurenčík, Juraj Šeliga a Peter Pellegrini. Keďže poslední dvaja sa objavujú na verejnosti, možno iba dedukovať, že nakazeným je buď Gábor Grendel, alebo Milan Lurenčík. Je to však iba úvaha, nie tvrdenie. Boris Kollár bližšiu konkretizáciu odmietol s ohľadom na pacienta.

Kollár v TA3 tiež povedal, že „nevie garantovať“, či bude Juraj Blanár zo Smeru zvolený podpredsedom parlamentu. Pripomenul, že Smer v minulosti nepodporil kandidáta SaS Ľubomíra Galka. Blanára navrhuje Smer do vedenia Národnej rady za Petra Pellegriniho, ktorý sa po odchode zo strany postu vzdal.

Boris Kollár vyhlásil, že na utorok zvolá mimoriadnu schôdzu parlamentu. Národná rada by na nej v skrátenom legislatívnom konaní mala schváliť zákon, ktorý podľa šéfa parlamentu odstráni právne pochybnosti o opatreniach prijímaných hlavným hygienikom v boji proti pandémii. Generálna prokuratúra sa v tejto súvislosti obrátila na Ústavný súd.

Blanár sa chce uchádzať o post podpredsedu NR SR
Ak bude post podpredsedu Národnej rady (NR) SR patriaci opozičnej strane Smer-SD voľný, podpredseda strany Juraj Blanár sa oň chce uchádzať. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | TASR