Neuveriteľný príbeh: Matka chcela utopiť svoje dve deti, jedno zachránil bojový pes!
08 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.
Policajti chceli utratiť psa, ktorý sa rútil na 9-ročné dieťa. Keď odhalili celú pravdu, z očí im vyhŕkli slzy…

Život píše rozličné príbehy a v jednom takom išlo doslova o život nielen dvom malým deťom, ale aj psovi bojového plemena. Jedná sa o skutočný príbeh, ktorý na internete zverejnil jeden z užívateľov, ktorého dojala odvaha psa. Poukazuje na predsudky spojené s tzv. „bojovými plemenami“ a nespravodlivosťou nie raz nezmyselných zákonov.

Hrôza: Len dvojročný chlapec bojuje o život po tom ako mu dvaja psi dohrýzli genitálie!
Iba dvojročný chlapec bojuje o život po tom, čo mu psy odtrhli genitálie, zatiaľ čo rodičia oslavovali jeho narodeniny na východe Ukrajiny, o hroznej udalosti informuje na svojom webe britský denník Daily Mail. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Namiesto vďaky takmer utratenie

Zdroj: INST/Laura Spurway


Buddy je pittbul, ktorého vyhlásili za hrdinu, aj keď všetko nasvedčovalo tomu, že chce napadnúť dieťa. Jeho majiteľ sa s ním prechádzal po brehu rieky Murray v austrálskom meste Moama, kde boli svedkami naozaj nezvyčajnej scény. Pes sa odtrhol z vôdzky  a rútil sa na matku s dvoma deťmi, ktorá ale svojich synov (5 a 9 rokov) chcela utopiť! Žena utiekla a pes sa pokúšal deti vytiahnuť z vody. Bohužiaľ, mladšie dieťa neprežilo.

Majiteľ psa ihneď zavolal na políciu a mladšiemu dieťaťu poskytol prvú pomoc. Keď policajti dorazili na miesto činu, mysleli si, že dieťa pohrýzol pes. Vôbec nepočúvali vysvetlenie majiteľa a psa vzali  so sebou. Muselo sa vyzbierať až 50 000 podpisov, získať potvrdenie od veterinára a napísať list, v ktorom vysvetlili, čo sa v skutočnosti stalo. Vďaka tomu polícia nedala psa utratiť. Našťastie je pes, ktorý statočne zachránil 9-ročného chlapca, už znovu so svojou rodinou.



Znečistenie ovzdušia poškodzuje mladé mozgy podobne ako Alzheimerova a Parkinsonova choroba
Vedci našli v mozgu mladých ľudí drobné čiastočky znečisteného vzduch, ktoré podľa nich môžu spôsobiť poškodenie buniek podobným spôsobom ako Alzheimerova alebo Parkinsonova choroba, píše rt.com Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Mário Martinka