Huawei sa bude podieľať na výstavbe ruských vysokorýchlostných diaľnic
08 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Spoločnosť Ruskej štátnej infraštruktúry Avtodor a čínsky technologický gigant Huawei sa dohodli na vývoji vysokorýchlostných diaľnic v Rusku, informuje portál RT.


Partneri sa dohodli „na identifikácii nových potenciálnych oblastí a projektov spolupráce pri výstavbe a prevádzke rýchlostných ciest v Rusku.“

Súčasťou dohody sú plány na zavedenie optických komunikačných vedení pozdĺž ciest, ktoré sa používajú na implementáciu automatizovaných riadiacich systémov, vývoj inteligentných dopravných systémov a sú základom infraštruktúry bezpilotných vozidiel.

Spoločnosť Huawei sa preto bude podieľať na implementácii komplexného plánu Ruska na modernizáciu a rozširovanie kľúčovej infraštruktúry krajiny.

Čína obviňuje Indiu z diskriminácie obchodu. Dillí odporúča Pekingu uvažovať o vlastnej transparentnosti
Čínske úrady obvinili Indiu z diskriminačných a reštriktívnych obchodných opatrení, poukazujúc na zákaz čínskych aplikácií a obmedzenie priamych zahraničných investícií, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Marek Molnár


Čínsky technologický gigant zvýšil svoju prítomnosť na ruskom trhu - podporil investície a rozšíril svoje pôsobenie v krajine - po tom, čo Washington zakázal americkým technologickým spoločnostiam rokovať so spoločnosťou Huawei.

V minulom roku spoločnosť Huawei oznámila plány na investovanie viac ako 10 miliónov dolárov do rozvoja svojho ekosystému mobilných služieb v Rusku, pričom tiež prisľúbila, že do roku 2025 vynaloží na podporu technológie 5G v krajine zhruba 7,8 milióna dolárov a vyškolí 10 000 špecialistov.

Spoločnosť sa tiež spojila s ruskými operátormi pri zavedení sietí novej generácie a pomohla spustiť prvú testovaciu zónu 5G v Moskve.

Európa musí ísť nad rámec vedy, aby prežila krízu Covid-19, tvrdí WHO
Orgány mnohých štátov vyzývajú na vypracovanie politík na riešenie „vírusového vyčerpania“, keďže Fínsko, Poľsko a Rusko sa pripájajú k národom s rýchlo rastúcim množstvom prípadov, píše theguardian.com Čítať ďalej
08 | 10 | 2020 | Mário Martinka