O elektronických voľbách sa debatuje, otázkou je aj bezpečnosť, tvrdí Mikulec
07 | 10 | 2020 I TASR

O prípadnom zavedení elektronických volieb sa diskutuje, na ministerstve vnútra je zriadená komisia z viacerých odborníkov. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Či je takáto forma hlasovania reálna povedať nevedel, dodal, že sú na to rôzne názory.


"Je na to vytvorená komisia, máme to v programovom vyhlásení vlády, rokujú o tom, sú tam nejaké technické veci, nezrovnalosti," skonštatoval minister pred novinármi. Otázkou podľa neho je, či sa bude môcť elektronické hlasovanie technicky zrealizovať. "Nie som technik, z pohľadu bezpečnosti, zabezpečenia, je veľa vecí, ktoré treba doriešiť," dodal s tým, že do procesu je zapojený aj Národný bezpečnostný úrad.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) v utorok (6. 10.) avizoval, že by chcel, aby do budúcich parlamentných volieb mohli Slováci zo zahraničia hlasovať elektronicky. Súčasný systém hlasovania poštou zo zahraničia je podľa neho deravý a elektronické hlasovanie by mohlo byť bezpečnejšie.

Momentálne môžu Slováci voliť zo zahraničia vo voľbách do Národnej rady SR, a to poštou. Zavedenie elektronického hlasovania zo zahraničia po zvážení bezpečnostných rizík má vláda aj vo svojom programovom vyhlásení.

Štát dofinancuje VšZP sumou 100 miliónov eur, potvrdil Sulík
Štát dofinancuje Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP) sumou 100 miliónov eur. Tento krok v stredu odobrila na svojom zasadnutí vláda SR, potvrdil to šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (SaS). Ministerstvo zdravotníctva pôvodne navrhovalo... Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | TASR