V pondelok na Slovensku potvrdili 320 pozitívnych prípadov koronavírusu
06 | 10 | 2020 I SITA

V pondelok potvrdili 320 pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19. Od prepuknutia ochorenia sa tak na Slovensku nakazilo koronavírusom už 13 812 ľudí. V pondelok urobili laboratóriá 3 750 testov.


Nepribudlo žiadne úmrtie pacienta na COVID-19, na Slovensku ich aktuálne evidujeme 55. Vyliečilo sa ďalších 162 pacientov, počet ľudí, ktorí prekonali ochorenie, tak na Slovensku stúpol na 5 027. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.

V nemocniciach je hospitalizovaných 311 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 264 z nich. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 24 pacientov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 8 730. Ministerstvo zdravotníctva to uviedlo na svojej webovej stránke.

Začal sa megaproces s dvadsiatkou obžalovaných. Košický Bašternák na súd ale neprišiel
Pojednávanie so zločineckou skupinou Gabriela Kleina prezývaného aj košický Bašternák sa začalo 10 mesiacov od podania obžaloby. Pred súdom pre rozsiahle daňové podvody stojí dvadsať jeden obvinených. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Najviac pozitívnych prípadov mal okres Bratislava, testy odhalili 27 infikovaných. Okres Prešov eviduje 24 nových prípadov, okresy Banská Bystrica a Bardejov 22, okres Košice 20. Okresy Dolný Kubín a Trenčín majú 17 nakazených, okres Stará Ľubovňa 16, okres Trnava 15 a okres Nitra 12. Pozitívny výsledok testov malo deväť ľudí v okrese Myjava, sedem v okresoch Brezno, Detva a Skalica a šesť v okresoch Gelnica, Svidník a Trebišov.

Päť pozitívnych prípadov bolo v okresoch Námestovo, Sabinov a Zvolen, štyri prípady mali okresy Košice a okolie, Krupina, Piešťany, Stropkov a po tri prípady mali okresy Humenné, Levice, Michalovce, Spišská Nová Ves a Tvrdošín. Dva prípady boli v okresoch Bánovce nad Bebravou, Čadca, Kežmarok, Liptovský Mikuláš, Nové Zámky, Pezinok, Prievidza, Sobrance, Topoľčany, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom a Žilina, jeden prípad zaznamenali okresy Dunajská Streda, Ilava, Levoča, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Senec, Senica, Snina a Šaľa. Je medzi nimi 167 žien a 153 mužov, sú vo veku od 2 do 97 rokov.