„Nenechajte sa ovládnuť koronavírusom“: Trump radí Američanom, aby „boli opatrní a nebojácni“
06 | 10 | 2020 I Marek Molnár

Americký prezident Donald Trump vyzval Američanov, aby sa nebáli koronavírusu, a vo svojom prvom vyhlásení po odchode z nemocnice, kde sa liečil na Covid-19, sa zaviazal, že sa čoskoro „vráti do práce“, informuje portál RT.


Prezident zdieľal krátku videosprávu na Twitteri po návrate do Bieleho domu v pondelok večer, poďakoval zamestnancom lekárskeho centra Waltera Reeda a uviedol, že sa po svojom trojdňovom pobyte cíti „tak dobre, ako sa už dlho necítil“.

"Jedna vec je istá: Nenechajte sa ovládnuť koronavírusom, nebojte sa toho, porazíte to. Máme najlepšie lekárske vybavenie, máme najlepšie lieky, všetky boli vyvinuté nedávno,“ uviedol Trump a dodal, že jeho tím sa „vracia do práce“, pričom prisahal, že „vakcíny prídu zachvíľu“.

"Stál som vpredu, viedol som. Nikto, kto nie je vodcom, by neurobil to, čo ja. Viem, že existuje riziko, existuje nebezpečenstvo, ale je to v poriadku. Teraz mi je lepšie a možno som imúnny, neviem. Nenechajte to však dominovať vašim životom. Porazte to a buďte opatrní," poznamenal americký prezident Donald Trump v najnovšom vyhlásení.



Trump bol v piatok prevezený do nemocnice Waltera Reeda po pozitívnych testoch na Covid-19 z predchádzajúcej noci a cez víkend sa zostal liečiť aj napriek tomu, že mal iba mierne príznaky. Od počiatočnej diagnózy on a prvá dáma mali pozitívny test, ako aj desiatky blízkych kontaktov prezidenta, vrátane troch senátorov GOP, troch členov tlačového zboru a množstva pomocníkov a zamestnancov.

Prezident bol spozorovaný v pondelok tesne po 18:30 pri odchode z nemocnice a novinárom zdvihol palec hore.

“Nová zmluva Start nebude”, tvrdí Sergej Lavrov a poukazuje na USA
Nový START nebude kvôli jednostranným postojom USA, tvrdí predstaviteľ ruskej diplomacie Sergej Lavrov. Čítať ďalej
06 | 10 | 2020 | Ivan Brožík