Za ľudí má v niektorých oblastiach inú predstavu o reformách ako Ministerstvo financií, tvrdí Remišová
05 | 10 | 2020 I TASR

Strana Za ľudí má v niektorých oblastiach inú predstavu o reformách ako Ministerstvo financií (MF) SR. V reakcii na predstavenie dokumentu Moderné a úspešné Slovensko, z ktorého sa má zostaviť plán obnovy, to uviedla predsedníčka strany a ministerka investícií Veronika Remišová.


Zásadný problém má strana napríklad s návrhom, aby kľúčovú časť riadenia verejných vysokých škôl vykonával prostredníctvom správnej rady štát, samosprávy a zamestnávatelia.

"Vidíme, v akom zlom stave sú mnohé štátne a samosprávne inštitúcie, a viac štátu v orgánoch vysokých škôl nepovažujeme za reformu ani cestu k vyššej kvalite škôl," uviedla v reakcii Remišová. Reforma vzdelávania je podľa nej kľúčom k prosperujúcemu Slovensku a k rozvoju talentov detí, ale aj dospelých.

Ďalší megabiznis Norberta Bödöra. Tentokrát s mobilným operátorom Štvorka
Skutočný svet biznisu nitrianskej rodiny Bödörovcov je ešte oveľa širší, ako ho doposiaľ verejnosť poznala. Teraz sa našli ich stopu aj pri veľkej telekomunikačnej firme Swan Mobile. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Potrebujeme väčší dôraz na reformu obsahu a spôsobu vzdelávania a menší na administratívne a čisto technické záležitosti," zdôraznila. Inak si strana predstavuje aj podporu investícií do inovácií, vedy a výskumu. "Jedinou cestou k zvyšovaniu životnej úrovne ľudí a k lepším službám štátu sú reformy a inovácie. Preto budeme podporovať hĺbkové reformy, ktoré môžu priniesť výrazné zlepšenia," reagovala.

Remišová považuje návrh za základ pre diskusiu v spoločnosti. Strana Za ľudí podľa nej prestaví svoje priority v oblasti reforiem v priebehu budúceho týždňa. Ministerstvo financií v pondelok predstavilo dokument pozostávajúci z ôsmich oblastí, v ktorých sú zadefinované potrebné reformy.

V súčasnosti sa Slovensko nachádza vo fáze prípravy plánu obnovy, ktorý čerpá z dokumentu Moderné a úspešné Slovensko. Definitívny plán obnovy musí byť predložený Európskej komisii (EK) najneskôr do 30. apríla 2021, avšak najskôr až po schválení príslušnej legislatívy na európskej úrovni, čo by malo byť v januári 2021.

Skonala priamo manželovi v náručí! Smutný príbeh Slovenky počas cesty autobusom
Smutná udalosť sa odohrala priamo na francúzskej diaľnici A16. Slovenka skonala rovno v manželovom náručí, ktorý už nemohol nič urobiť. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.