Vodiči pozor! Od dnes platia nové opatrenia pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel
05 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Nové opatrenia zaviedlo Ministerstvo vnútra v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu. Ministerstvo tiež žiada občanov o uprednostnenie telefonickej, elektronickej či písomnej komunikácie.


Od dnešného dňa platia nové opatrenia pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel na dopravných inšpektorátoch, oddelení dokladov, pracovísk okresných úradov a klientskych centier. Ide o zmeny, ktoré zaviedlo Ministerstvo vnútra od pondelka (5. októbra) ako reakciu na vyhlásenie núdzového stavu na Slovensku, informuje portál tnnoviny.sk. Počas núdzového stavu neplatia lehoty platnosti uvedené na dokladoch (výnimkou sú cestovné pasy). Platné lehoty sa automaticky predlžujú až do uplynutia štyroch mesiacov po skončení núdzového či výnimočného stavu.

Od roku 2022 budeme musieť mať všetci občianske preukazy s čipom. Dôvodom je ezdravie
Kvôli ezdraviu bude mať občianske s čipom celé Slovensko. Aj malé deti Občiansky preukaz bez podoby tváre bude slúžiť ako prístup do elektronickej zdravotnej dokumentácie. Autentifikácia čipom bude od roku 2022 jediným spôsobom, ako sa do danej... Čítať ďalej
07 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová

Zmeny, zmeny, zmeny...

Najväčšia zmena nastane na dopravnom inšpektoráte, kde sa budú musieť občania objednať cez online službu. Tá im určí konkrétny dátum a čas, o koľkom sa dostanú na rad. Osobne môžu prísť na inšpektorát maximálne päť minút pred termínom.

Elektronickou formou budú občania odovzdávať aj podania na podateľne okresných úradov. Tie však budú musieť do troch dní aj elektronicky podpísať, alebo ich doplniť listinnou podobou. Osobné konzultácie bude možné vykonať po objednaní sa na určitý termín, alebo po telefonickej dohode zamestnanca s klientom.

Zmenu zaviedli aj pri evidencií zbraní. Až do odvolania sa nebudú vykonávať skúšky odbornej spôsobilosti ani potrebné obhliadky priestorov, vydávať potvrdenia o vypožičaní a prenájme zbrane, prijímať žiadosti o vydanie zbrojných preukazov a licencií.

Úrady práce začnú od 1. septembra prijímať žiadosti o príspevky na udržanie zamestnanosti za august
Na podanie júlového výkazu, resp. žiadosti s výkazom pri príspevku na udržanie zamestnanosti v rámci Prvej pomoci majú samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) čas do 31. augusta tohto roka. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | SITA

Pozor na dodržiavanie opatrení

V prípade ak by ste potrebovali vyhotoviť malý technický preukaz, môžete si ísť oň požiadať, avšak doručený vám nebude na oddelenie dokladov, ale na adresu žiadateľa. Na vybavenie občianskych preukazov budú namiesto certifikátu pre elektronický podpis  k dispozícií bezplatná elektronická služba.

Každý občan je povinný dodržiavať na úradoch protiepidemiologické a hygienické opatrenia, informuje v závere webový portál Markízy.

Občianske preukazy s odtlačkami prstov nás čakajú už budúci rok!
Nové občianske preukazy na báze biometrických údajov nahradia doterajšie doklady s fotografiou. Ministerstvo vnútra už podpísalo zmluvu na nové doklady za bezmála 45 miliónov eur. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok