Grendel počká na ďalšie mená,potom sa rozhodne,či navrhne kandidáta na šéfa Generálnej prokuratúry
05 | 10 | 2020 I TASR

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO) si počká, či pribudnú aj ďalšie mená na kandidáta na generálneho prokurátora a až následne sa rozhodne, či niekoho navrhne do tejto funkcie. Odpovedal tak na otázku TASR, či bude tiež nominovať kandidáta.


Grendel v pondelok na sociálnej sieti kritizoval, že nominujúce subjekty zatiaľ do funkcie navrhli len jedno meno, a to Jozefa Čentéša. Chce, aby bol výber šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR súťažou viacerých. "Problém je v tom, že to zatiaľ na žiadnu súťaž nevyzerá. Medzi nominujúcimi panuje prekvapujúca zhoda na jedinom kandidátovi," napísal.

Čentéš je podľa neho kvalitný kandidát. "Verejnosť však právom očakáva, že rovnako, ako v prípade ústavných sudcov, aj tu pôjde o súťaž, v ktorej viacerí uchádzači dostanú možnosť hovoriť o svojej vízii a preukázať svoju kvalitu," reagoval Grendel.

Čentéša do funkcie navrhla ombudsmanka Mária Patakyová, Rada prokurátorov SR, Právnická fakulta Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, Právnická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, ako aj Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Návrhy na kandidátov na generálneho prokurátora možno podávať do 9. októbra. Parlament má voliť šéfa prokurátorov na schôdzi, ktorá sa začne 24. novembra.

Nateraz nie je podľa lekárskej komory namieste hovoriť, že ordinovať budú aj nakazení lekári
V tejto chvíli nie je podľa Slovenskej lekárskej komory (SLK) namieste hovoriť o tom, že ordinovať budú aj pozitívne testovaní lekári. Čítať ďalej
05 | 10 | 2020 | SITA