Viaceré regionálne úrady zaznamenali výskyt pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 v domovoch sociálnych služieb
03 | 10 | 2020 I SITA

Viaceré Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) SR zaznamenali výskyt pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 v domovoch sociálnych služieb. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR o tom informuje na sociálnej sieti.


V územnej pôsobnosti RÚVZ Nové Zámky narastá počet osôb s ochorením v jednom zo zariadení sociálnych služieb. K desiatim pozitívne testovaným pracovníkom, ktorí sa už nachádzajú v domácej izolácii, pribudlo 24 klientov. Počet pozitívne testovaných klientov ešte nemusí byť konečný, na časť výsledkov sa ešte čaká. Zdravotný stav klientov je pravidelne monitorovaný. V zariadení platí prísny hygienicko-epidemiologický režim a rovnako platí zákaz návštev.

Pozitívne testované osoby pribúdajú aj v zariadení sociálnych služieb v rámci RÚVZ Prievidza. Celkovo 22 prípadov COVID-19 v ostatných dňoch potvrdili v zariadení sociálnych služieb na uzavretom oddelení. Celé toto oddelenie už bolo podľa hygienikov pretestované, pozitívnych je 19 klientov a traja členovia personálu. Osoby sú bez príznakov ochorenia. Zariadenie sociálnych služieb je v karanténe.

V rámci pôsobnosti RÚVZ Dolný Kubín, Nitra a Bardejov pochádzajú nové pozitívne prípady podľa hygienikov najmä z rodinných osláv a svadieb. Početnejšie prípady ochorenia COVID-19 zaznamenali v piatok regionálne úrady v Dolnom Kubíne, Bratislave, Prievidzi, Nových Zámkoch, Bardejove, Nitre a Starej Ľubovni.

Ak v týchto dňoch udriete policajta, môžete "vyfasovať" aj doživotie
Bežná potýčka policajta s nespratníkom na ulici. Vyletí päsť, úder je na policajnom zázname a človek zrazu môže vyfasovať doživotný trest. Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Ivan Brožík