Zamestnankyňu amerického veľvyslanectva na Ukrajine pravdepodobne zavraždili
02 | 10 | 2020 I Mário Martinka

Američanku, ktorá nebola doposiaľ identifikovaná, objavili v stredu v bezvedomí so zranením hlavy. Na sebe mala oblečenie na behanie a na hlave slúchadlá. Ženu našli v blízkosti železnice, ktorá prechádza parkom v Kyjeve, uviedla polícia


Žena, ktorá mala u seba preukaz totožnosti veľvyslanectva USA, bola prevezená do nemocnice, kde neskôr zomrela, informovali úrady. Polícia uviedla, že pátra po tmavovlasom mužovi vo veku 30 až 40 rokov, ktorý mal tmavé šortky a tričko a mohol byť zodpovedný za smrť ženy, píše nypost.com.

Hovorca ministerstva vnútra Artem Ševčenko zdieľal na Facebooku fotografie z miesta činu, kde sa našlo telo ženy. "Ukrajinská národná polícia vyšetruje jej smrť ako úmyselnú vraždu ... náhodná smrť však nie je vylúčená," napísal.



Veľvyslanectvo USA vo svojom vyhlásení uviedlo, že za svojou kolegyňou „smútia“. „Úradníci z Veľvyslanectva USA v Kyjeve v súčasnosti spolupracujú s úradmi na určení okolností smrti,“ napísalo veľvyslanectvo na Twitteri.

Ukrajina pripúšťa obavy z ruského vplyvu v Bielorusku
Ukrajinský minister zahraničia varoval, že vplyv Ruska v Bielorusku je pre Kyjev nebezpečný. Komentáre Dmitrija Kulebu prichádzajú v čase, keď bieloruský premiér uviedol, že zahraničné sily dúfajú, že vrazia klin medzi Minsk a Moskvu, informuje... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Marek Molnár