Sociálna poisťovňa zavádza pre pobočky „Covid semafor“, ich prevádzka môže byť obmedzená
02 | 10 | 2020 I SITA

Sociálna poisťovňa v súvislosti so šírením pandémie koronavírusu a núdzovým stavom zavedie od pondelka 5. októbra tohto roka pre verejnosť a pobočky po celom Slovensku režim tzv. Covid semaforu.


Pobočky poisťovne tak budú pre verejnosť otvorené v štandardnom alebo v obmedzenom režime podobne ako počas prvej vlny pandémie. "Občania si budú môcť svoje záležitosti vybaviť osobne v „zelených“ pobočkách alebo elektronicky cez e-schránky, mailom, telefonicky, poštou či osobne prostredníctvom určených schránok na odovzdanie dokladov v „oranžových“ a „červených“ pobočkách," uviedla Sociálna poisťovňa v tlačovej správe.

Pobočky sa budú Covid semaforom riadiť podľa aktuálneho vývoja epidemiologickej situácie, národného semaforu a aktuálnej situácie na svojich pracoviskách. Informácie o tom, ktoré pobočky v akom režime pracujú, bude Sociálna poisťovňa pravidelne od pondelka zverejňovať a aktualizovať na svojej webovej stránke, rovnako aj informáciu o tom, akým spôsobom budú pobočky podľa Covid semaforu poskytovať svoje služby verejnosti. K piatku 2. októbru tohto roka pracovali v obmedzenom režime pobočka v Senici a jej vysunuté pracovisko v Holíči, pobočka v Bardejove, vysunuté pracovisko v Tvrdošíne a pobočka v Trebišove.

Sociálna poisťovňa zároveň bez ohľadu na Covid semafor žiada verejnosť o rešpektovanie preventívnych opatrení, ktoré sú spoločné pre všetky pobočky. Ide o dodržiavanie všeobecných hygienických opatrení (rúška, dezinfekcia, odstup) a zákaz vstupu rodičov s deťmi do priestorov Sociálnej poisťovne. "Pokladne prestanú preberať hotovosť, klient využije ostatné zákonné formy platby," dodala poisťovňa.

Kočner prišiel o apartmány na Donovaloch. Išlo o dražbu naoko?
Desiatky apartmánov Mariana Kočnera na Donovaloch tento týždeň vydražili. Výsledok aukcie však vyvoláva pochybnosti. Podľa portálu index.sme.sk skončila nehnuteľnosť v rukách jeho exspoločníčky. Čítať ďalej
02 | 10 | 2020 | Natália Sollárová