Anton Hrnko bude radiť šéfovi parlamentu. Celkom slušne si prilepší
02 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml

Boris Kollár si ako jedného z poradcov vybral Antona Hrnka, ktorý za svoje služby mal dostať 500 eur. Realita je ale napokon úplne iná.


Bývalý poslanec a podpredseda SNS Anton Hrnko (65) sa naposledy preslávil aj svojou kandidatúrou na šéfa SNS proti Andrejovi Dankovi. Neuspel, no krátko nato si našiel nový flek. Poradcu robí predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi (55), ktorý si ho zavolal na pomoc do Národnej rady. Podľa portálu cas.sk však bude zarábať viac, ako najskôr obaja tvrdili. Hrnko bude mať u šéfa parlamentu na starosti poskytovanie poradenských služieb vo viacerých otázkach.

Na čele s Andrejom Dankom strana skončí, vyhlásil Anton Hrnko
Bývalý šéf Národnej rady SR Andrej Danko obieha regióny. Anton Hrnko naznačuje, že by mohol opäť kandidovať na predsedu strany. Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR

Miesto päťsto až dvetisíc mesačne

Podľa zmluvy to bude oblasť národnej politiky, ale aj príprava Kollárových prejavov. Ešte minulý týždeň pre SME obaja tvrdili, že Hrnko bude zarábať 500 eur mesačne. Suma sa však podľa zmluvy zvýšila a celkovo tak Hrnko získa za tri a pol roka 82 000 eur, čo vychádza na mesiac dve tisícky.

„Aktuálna výška mesačnej odmeny podľa zmluvy účinnej od 1. októbra 2020 súvisí s rozšírením rozsahu vykonávanej poradenskej činnosti pánom Antonom Hrnkom,“ vysvetlili Novému Času z parlamentu.

Hrnko svoju pozíciu pri nástupe vysvetľoval tým, že chce byť užitočný pre štát, kým pôjde definitívne do penzie. Kollár má okrem Hrnka aj ďalších poradcov, ktorými podľa Nového Času sú bývalý predseda mimoparlamentnej SMK József Berényi a Juraj Priputen na zahraničnú politiku.
 Čo bude robiť Hrnko u šéfa parlamentu robiť?

- poskytovať poradenské služby v oblasti histórie, národnej politiky
- poradenstvo pri komunikácii s národnostnými inštitúciami
- pripravovať odborné podklady a prejavy pre Kollára

Boris Kollár je múdry ako Kráľovná Kolobežka
Boris Kollár a jeho hnutie sú stelesnením dokonalého paradoxu. Čítať ďalej
28 | 05 | 2020 | Aneta Leitmanová