"Ako sa presťahovať do Kanady" - Američania sa po prezidentskej diskusii vrhli na vyhľadávače Google
02 | 10 | 2020 I Diana Zaťková



Google po chaotickej potýčke Trump-Biden vyhlasuje maximálny počet vyhľadávaní výrazu „Ako požiadať o kanadské občianstvo“, konštatuje The Guardian.






Ak ste v utorok večer sledovali prezidentské debaty v domnení, že išlo o vrchol zdvorilosti, pravdepodobne ste v menšine. Mnohým Američanom to stačilo na spustenie potenciálneho hromadného exodu. Po diskusii preplnenej prerušeniami, hovorením jedného cez druhého a ping-pongom urážok, spoločnosť Google ohlásila v USA vrcholný počet vyhľadávaní výrazu „Ako požiadať o kanadské občianstvo“.


Vyhľadávania spočiatku podľa vyhľadávača vrcholili asi hodinu po debatách, okolo 22:30. Vyzerá to však, že tieto správy znepokojovali ľudí do noci - vtedy prebehla druhá vlna hľadania spôsobu, ako získať kanadské občianstvo, pričom väčšina vyhľadávaní sa uskutočnila v skorých ranných hodinách. Hľadanie bolo najpopulárnejšie v Massachusetts, nasledovali Washington a Michigan.


Kríza biodiverzity je podľa Čaputovej krízou ľudstva
Kríza biodiverzity je podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej krízou ľudstva. Hlava štátu preto upozornila, že ak sa ľudstvo nezačne správať k planéte inak, neprežije. Prezidentka to povedala počas svojho vystúpenia na samite Organizácie Spojených... Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | SITA

Výsledky však nie sú bezprecedentné - v skutočnosti je pri každých voľbách vidieť skupinu voličov uvažujúcich o prechode na druhú stranu hranice. Niektorí to dokonca aj urobia.


Pretože spoločnosť Google dala možnosť uvažovať o odobratí štátneho občianstva stlačením jediného tlačidla, máme možnosť vidieť čísla. Zdá sa, že vrchol kliknutí na zmenu občianstva „Poďme sa všetci presunúť do Kanady“ vyvolaný voľbami , podľa Google, bol po voľbách Georga W. Busha v novembri 2004. Za posledných päť rokov bol najvyšší bod, v ktorom ľudia Googlovali, ako sa majú presťahovať do Kanady, po voľbách v novembri 2016.


Počet zákazníkov v prevádzkach nesmie prekročiť koncentráciu jedného zákazníka na 10 metrov štvorcových
Počet zákazníkov v prevádzkach v súvislosti s obmedzeniami v dôsledku koronavírusu v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jedného zákazníka na 10 metrov štvorcových z predajnej plochy. Ako ďalej v tlačovej správe informuje Úrad verejného... Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | SITA