Tento týždeň bude vrchol nakazených medzi 800 až 1000 ľuďmi denne, tvrdí Matovič
01 | 10 | 2020 I TASR

Tento týždeň bude vrchol nakazených ľudí novým koronavírusom medzi 800 až 1000 denne. Myslí si to premiér Igor Matovič (OĽANO), ktorý to uviedol vo štvrtok počas tlačovej konferencie.


Matovič poznamenal, že s takýmito predpokladmi pracoval. "Práve preto som tlačil na pílu od minulého týždňa, že sa musíme zomknúť a nabrať odvahu na prísnejšie opatrenia," poznamenal premiér. Ako dodal, opatrenia sú už prijaté a platia od štvrtka. Situácia podľa neho je mimoriadne vážna.

Vo štvrtok sme podľa slov premiéra zaznamenali dva rekordy. Ide o počet pozitívne testovaných, ktorých bolo 797 a počet vykonaných testov, ktorých bolo 9170. Ako dodal, je vidieť, že na Slovensku máme vyššie kapacity na testovanie. Premiér sa domnieva, že antigénové testy sú efektívnym spôsobom na rýchle plošné vychytenie lokálneho ohniska.

"Najbližšie dva týždne príliš dosahy opatrení vidieť nebudú, pretože inkubačná doba vírusu je približne desať dní," poznamenal premiér. Verí, že opatrenia, ktoré sa prijali, zlomia vývoj krivky. "Ak by sa nám to spoločným úsilím nepodarilo, budeme musieť prijímať aj silnejšie ochranné opatrenia," dodal.

Ľudovít Makó mal skutočne divné móresy. „Spájal“ štát s mafiou, teraz chce byť chráneným svedkom
Bývalému šéfovi daňovej kriminálky Ľudovítovi Makóovi pripisuje polícia aj vynášanie policajných informácií, ktoré mali končiť v zločineckej skupine. Jeho správanie bolo viac ako divné. Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.