Tragédia: 20-ročná dievčina spadla z päťdesiatich metrov z Bielej veže, pád neprežila
30 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

V utorkové popoludnie došlo k veľkej tragédii v Hradci Králové, keď 20-ročná žena z neznámych príčin spadla z päťdesiatich metrov z historickej Bielej veže. K nešťastiu boli privolaní záchranári, ktorí už len konštatovali smrť. Polícia podivný pád ženy vyšetruje, informuje portál Extra.


V Hradci Králové stojí historická Biela veža, ktorá dosahuje výšku až 72 metrov. Návštevníci sa môžu dostať iba na vyhliadkový balkón, ktorý je 50 metrov vysoko. V utorok okolo pol druhej popoludní však došlo k tragédii, keď dvadsaťročná žena spadla dole. Keď k miestu dorazili záchranári, u ženy mohli konštatovať len smrť.

„Dnes krátko pred pol druhou popoludní sme prijali oznámenie o páde neznámej osoby z Bielej veže,“ informovala tamojšia policajná hovorkyňa Ivana Kormošová. „Vyšetrovateľ teraz zisťuje, ako k pádu 20-ročnej ženy došlo a čo bolo jeho príčinou. Bola nariadená zdravotná pitva,“ dodala hovorkyňa.

Tragédia na D1: V aute po hromadnej havárii zhoreli matka s dieťaťom
Diaľnica D1 pri Brne sa dnes dopoludnia stala dejiskom hromadnej havárie áut, po ktorej je bilancia desivá - traja mŕtvi z toho jedno dieťa. O nehode informuje webový portál blesk.cz. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Pád pripomína pád mladíka z Čiernej veže v Klatovoch v Plzni. Na námestí spadol 20-ročný chlapec zo 70 metrov - tak vysoký je vyhliadkový balkón v Čiernej veži. Policajti pád mladíka vyšetrovali ako samovraždu, nebolo to totiž prvýkrát, čo sa tam niečo tak tragického odohralo. Svedkom nešťastia bol malý chlapec.

„Išiel som z cukrárne a prešiel podchodom. Dopadol vedľa mňa. Utiekol som,“ opísal v júni vystrašený chlapec.

Rezignujte, vyzval Orbán Jourovú. Vadia mu „opovržlivé“ výroky o Maďarsku
Maďarský premiér Viktor Orbán vyzval podpredsedníčku Európskej komisie Věru Jourovú k odstúpeniu za to, čo označil za „opovržlivé verejné vyhlásenia“ o Maďarsku, informuje portál iDnes. Čítať ďalej
30 | 09 | 2020 | Timotej Dudka