K skutku prípravy vraždy S. Klaus-Volzovej neviem nič povedať, tvrdí Kočner
29 | 09 | 2020 I SITA

V kauze televíznych zmeniek nemá neprávoplatne odsúdený Marian K. informácie k skutku prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej, bývalej spoločníčky exriaditeľa televízie Markíza Pavla R., ktorý je v tejto súvislosti obžalovaný. "Neviem k skutku nič povedať," vypovedal pred senátom Okresného súdu (OS) Bratislava II v procese s obžalovaným exriaditeľom a spol.


Z obžalovaných v kauze Marian K. podľa svojich slov pozná Pavla R., Mikuláša Černáka a Miloša Kaštana nepozná. S ďalším obžalovaným Róbertom Lališom alias Kýblom sa stretol možno dva razy. Poškodenú Klaus-Volzovú pozná. V novembri 2017 bol k skutku vypočutý, na výpoveď si však nepamätá.

Ani k stretnutiu Černáka s Pavlom R. sa nevedel vyjadriť a nemá žiadnu vedomosť, že by sa takéto stretnutie malo uskutočniť v Banskej Bystrici. Marian K. ku kauze disponuje podľa vlastných slov len informáciami z médií.

S  Klaus-Volzovou sa spoznal na konci roka 1997 alebo začiatkom roka 1998, keď ich zoznámil Peter Čongrády alias Čongi. "Čongi sa s ňou poznal dlhšiu dobu," povedal. Okrem toho vypovedal aj k situácii v prípade pohľadávky v TV Markíza, o ktorú mal záujem. "Dôležitá a zaujímavá je jedna vec. Pani Volzová ubezpečovala, že Pavla R. nemá v televízii nikto rád a, naopak, ona je u zamestnancov obľúbená a prejavila záujem televíziu viesť. My sme s vedením televízie nemali skúsenosti," povedal Marian K.

Matovičovi rýchlo klesá dôvera jeho voličov. Politológ prezradil, čo je za tým
Vo filme prichádzali básnici o ilúzie, v súčasnosti Matovič pomerne rýchlo o dôveru voličov. Prečo je tomu tak?, píšu topky.sk. Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Spomenul známu situáciu, ktorá nastala pri vstupe Mariana K. do televízie, zhromaždenie stoviek ľudí na záchranu televízie. Prekvapujúce podľa neho bolo, že za Klaus-Volzovú sa postavili len dvaja ľudia z Markízy. Pred zhromaždením odmietla vystúpiť. "Dá sa povedať že z Markízy utiekla Volzová takmer s plačom," spomenul si svedok. Vtedy podľa jeho slov nadobudol presvedčenie, že v podstate len nebola spokojná s postavením v televízii.

"Mala menšiu kanceláriu, menej hodnotné auto, dlhodobo sa snažila o ovládnutie Markízy a odvolať Pavla R. na valnom zhromaždení z funkcie," povedal. Podľa jeho výpovede nikdy nespomenula, že má nejaký strach, že by ju niekto sledoval a vyhrážal sa jej. "Nechcem niekoho urážať. Pani Volzová sa sťažovala na všetko, na Pavla R., na zamestnancov,“ povedal.

Vraždu Klaus-Volzovej si mal objednať podľa obžaloby Pavol R. u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel rovnako ako Pavol R. účasť na príprave vraždy poprel. Černák a Kaštan sa k činu priznali.