SaS bude pri otázke zlučovania odvodov požadovať analýzu
28 | 09 | 2020 I TASR

Vládna strana SaS bude pri otázke možného zlúčenia zdravotných a sociálnych odvodov požadovať analýzu. Pre TASR to uviedol hovorca strany Ondrej Šprlák.


.V programovom vyhlásení vlády sa píše, že ak súčasný systém zdravotných poisťovní po analýze nebude prinášať hodnotu pre pacienta a dosahovanie zdravotných celospoločenských cieľov, vláda zváži zavedenie unitárneho systému zdravotného poistenia. "Z toho dôvodu budeme v zmysle PVV požadovať najskôr spomínanú analýzu," povedal Šprlák.

Heger chce plán obnovy predstaviť verejnosti tento týždeň
Reformný plán obnovy, o ktorom sa už dlhší čas v médiách len špekuluje, by minister financií Eduard Heger chcel verejnosti predstaviť tento týždeň. Skonštatoval to v pondelok po spoločnom rokovaní s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Tá aktuálnu... Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | SITA


Strana Hlas-SD si zase myslí, že pre Slovensko bude lepšie, ak sa premiér Igor Matovič nebude púšťať do žiadnych reforiem. "Pri jeho amaterizme je vopred jasné, že každý pokus o reformu sa skončí katastrofálne," reagovala pre TASR hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Podľa predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica sú myšlienky o budúcom zlúčení sociálno-zdravotného odvodu len prekrývaním neschopnosti vládneho kabinetu čeliť súčasným výzvam, s ktorými je konfrontovaný. "Nebudem komentovať fantazmagórie," reagoval na medializované informácie.

Denník N v piatok informoval, že premiér Matovič hovorí o možnom zlúčení výberu zdravotného a sociálneho poistenia a zavedení jedného sociálno–zdravotného odvodu. „Do detailov to ešte rozpracované nemáme, táto filozofia je ale podľa mňa správna – aby sme čo najviac zjednodušili ľuďom život. Občan by zaplatil jeden odvod a ten sa potom rozdelí,“ uviedol pre denník predseda parlamentného klubu OĽANO Michal Šipoš s tým, že v klube by s podporou návrhu nemal byť problém.

Twitter cenzuruje ruskú agentúru RIA Novosti
Používatelia, ktorí nesledovali jej účet, ho teraz nemôžu na sociálnej sieti nájsť. Uviedol portál Gazeta.ru. Čítať ďalej
28 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič